23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde yufka varsa deneyin! Tadına bakan el açması sanıyor! En kolay kıymalı börek tarifi...

Bu börek hazır yufka ile yapılıyor ancak tadına bakan herkes el açması zannediyor! Siz de misafirlerinize çay saatinde saatlerce uğraşmış gibi görüneceğiniz ancak sadece 20 dakikada hazırlayacağınız bir ikramlık servis etmek istiyorsanız buyurun tarifimize...

Evde yufka varsa deneyin! Tadına bakan el açması sanıyor! En kolay kıymalı börek tarifi...

Lezzeti ile damak çatlatacak, görüntüsü ile dillere destan olacak bir kıymalı börek tarifi ile karşınızdayız. Üstelik bu böreğin yapılışı son derece pratik olmasına rağmen tadına bakan herkes el açması zannediyor. Hazırsanız vakit kaybetmeden evde yufka varsa muhakkak denemenizi önereceğimiz kıymalı tepsi böreği tarifimize geçelim...

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

Evde yufka varsa deneyin! Tadına bakan el açması sanıyor! En kolay kıymalı börek tarifi... - Resim : 1

5 adet yufka
1 şişe soda
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için;

500 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet salçalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızı pul biber

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında güzelce kavurun. Ardından içine kıymayı da ekleyip kavurma işlemini 2-3 dakika kadar sürdürün.

Biberleri ince ince, maydanozları da küçük doğrayarak kıymalı iç harca ilave ettikten sonra baharatlarla harmanlayıp 3 dakika karıştırıp sonra ocaktan alın.

Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Bu aşamada yufka kenarlarından sarkabilir. Kıymalı harcı yufkanın üzerine yayın, ve kalan yufkaları da üzerine serin.

Tepsinin kenarından sarkan kısım ile böreğin üzerini kapatın. Ardından üzerine soda, süt, yumurta ve yağı bir kasede çırparak dökün.

Önceden ayarladığınız 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri