19 Eylül 2024 Perşembe
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Farklı bir akademi: Şehir ve yemek kültürü

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde başlatılan ‘İzmir Öğretmen Akademisi’ tüm hızıyla devam ediyor.

Farklı bir akademi: Şehir ve yemek kültürü
A+ A-
AYDINLIK / İZMİR

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde başlatılan ‘İzmir Öğretmen Akademisi’ kapsamında düzenlenen ‘Şehir ve Kültür Akademisi-Şehir ve Yemek Kültürü’ atölyesine katılım yoğun oldu. Edebiyat, müzik, sanat, Türk İslam düşüncesi ve bilimi, şehir ve kültür, matematik ve fen bilimleri akademisi, yönetici akademisi gibi birbirinden farklı başlıkların ele alınacağı İzmir Öğretmen Akademisi çalışmaları kapsamında, öğretmenlere yönelik ‘Şehir ve Yemek Kültürü’ atölyesi düzenlendi. Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen akademiye, öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

ALTI ATÖLYE ÇALIŞMASI

Şehir ve Kültür Akademisi-Şehir ve Yemek Kültürü’ atölyesine katılan öğretmenler, Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfağında uygulamalı eğitim aldı. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenleri İsmail Yıldırım ile Seyit Ali Özcan’ın verdiği eğitimin ilk hafta konusu, İzmir mutfağının vazgeçilmezlerinden olan deniz ürünlerinin hazırlanması ve sunumu oldu. İlk kez bir araya gelen öğretmenler, atölyede hazırlayıp pişirdikleri deniz ürünlerinin tadımını birlikte yaparken meslektaşlarıyla keyifli zaman geçirdi. Sayısı altıyı bulacak ‘Şehir ve Yemek Kültürü’ atölye çalışmalarında katılımcı öğretmenler, her hafta İzmir mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri hakkında uygulamalı eğitim alacak. Atölyenin sonraki eğitimleri sırasıyla et yemekleri, tatlılar, Ege otları, tahıl ve kuru baklagiller ile zeytinyağlı yemeklerden oluşacak.

ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ‘İzmir Öğretmen Akademisi’nin içeriğinin çok farklı alanlardan seçildiğini ve geniş kapsamlı konu başlıklarından oluştuğunu ifade etti ve şöyle konuştu: ‘İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çağın gereksinimlerine uygun faaliyetlerle öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ‘Mesleki Gelişim Akademisi’ ile temelini attığımız, şimdi de Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de hayata geçirilen Öğretmen Akademileri, zihnimize ve kalbimize taze bir soluk getirecektir.’

İzmir Milli Eğitim Bakanlığı