20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Fasulyenin çabuk pişmesini istiyorsanız bir adet ekleyin yeter! Üstelik fasulyeler dağılmıyor

Geceden ıslatıp şişmesini beklemeye artık gerek yok. Bir adet eklemeniz halinde fasulye çok çabuk haşlanıyor ve asla dağılmıyor

Fasulyenin çabuk pişmesini istiyorsanız bir adet ekleyin yeter! Üstelik fasulyeler dağılmıyor
A+ A-

Kuru fasulye, pilavın yanında tüketilince daha güzel olur. Soğan ise onun en yakın dostudur. Bu sevilen yemeğin yapım aşaması ise uzundur. Bir gün öncesinden fasulyeleri ıslatıp şişmesini beklemeniz gerekir.

Pratik bilgiler sunarak instagram üzerinde 196 bin takipçiye ulaşan Uygulayıcı Videolar hesabı, kuru fasulye yemeğinin çok daha hızlı yapılmasını sağlayacak tüyoyu verdi. Fasulyeleri haşlarken üzerine 1 adet salatalığı doğramanız yeterliymiş. Böylelikle fasulyeler çabucak pişiyor ve asla dağılmıyor.

FASULYE NEDEN SUDA BEKLETİLİR?

Milliyet.com.tr'de yer alan içerikte; Kuru baklagilleri, 4-8 saat kadar suda beklettikten sonra pişirmek, hep pişirme süresini kısaltıyor hem de gaz oluşumunu önlüyor. Suda bekletme yani ıslatma, baklagillerde bulunan demir ve çinko gibi minerallerin emilimini de azaltabilen tanin ve fitat gibi bileşiklerin miktarını da azaltıyor.

Fasulyenin çabuk pişmesini istiyorsanız bir adet ekleyin yeter! Üstelik fasulyeler dağılmıyor - Resim : 1

ETSİZ KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

Yemek.com'da etsiz kuru fasulye yapımına dair önemli bilgiler verildi. Uygulamanız gereken adımlar şöyle:

4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.

Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Tane tane pişmiş pirinç pilavı ile servis edin, afiyet olsun!

Fasulyenin çabuk pişmesini istiyorsanız bir adet ekleyin yeter! Üstelik fasulyeler dağılmıyor - Resim : 2

Özel not: Sadece kuru fasulye için değil, tüm kuru bakliyatlarınız için bu taktiği kullanabilirsiniz. Nohut ve mercimek gibi bakliyatları da haşlarken içerisine 1 adet salatalığı ekleyin. Hem daha çabuk pişecek hem de kıvamı tam istediğiniz gibi olacak.

Kaynak: Milliyet.com.tr, Yemek.com

Derleme: Aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri