22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Her gün tüketilince kanserden bile koruyor…

Grip veya nezle olduğunuz zaman ilaçlara sarılmak yerine doğal yöntemleri tercih edin. Bilinen birçok faydasıyla zencefil sayesinde doğal ve çok etkili karışımlar hazırlayabilirsiniz. Faydaları saymakla bitmeyen zencefili siz de evinizde mutlaka bulundurmalısınız.

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Her gün tüketilince kanserden bile koruyor…
A+ A-

Zencefilin 1300'den fazla çeşidi bulunur. Zerdeçal ve kakule kök ailesinden gelen bir bitki çeşididir. Toplum arasında zencefilin ağrı kesici, balgam sökücü, bulantı önleyici, sindirim kolaylaştırıcı gibi etkileri olduğu söylenir. Siz de evinizde bu faydalı kök bitkiyi bulundurarak şifalı tarifler ve karışımlar hazırlayabilirsiniz. O halde zencefilin faydalarına birlikte bakalım!

zencefilin faydaları

ANTİOKSİDAN VE ANTİENFLAMATUAR ETKİLERİ

Zencefil doğal bir antioksidandır ve vücudu çok iyi bir şekilde arındırır. Aynı zamanda toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. Kanser, obezite ve metabolik hastalıkların oluşmasını en aza indirir. Bunun yanında vücutta oluşan oksidatif hasar da birçok hastalığın temelinde yatar. Zencefil, oksidatif hasarı azaltarak kişinin genel sağlık durumunu iyileştirir. Antioksidan özelliği bulunan zencefil bu yönüyle birçok hastalığın oluşmasını da engellemiş olur. İnsanlar ağrı kesici olarak kullanır.

Zencefilin iyi bilinen faydaları arasında ağrıyı, şişliği ve iltihabı azaltma yeteneği yer alır. Eğer vücudunuzda ağrı hissediyorsanız hemen ilaca başvurmak yerine zencefilin antiinflamatuar özelliğinden faydalanabilirsiniz. Tariflerinize zencefil ekleyerek daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Çiğ veya kurutulmuş olarak tüketildiğinde vücuttaki iltihap, ağrı ve ödemi yok eder.

Kanser hastalığından korur

Vücuttaki en tehlikeli ve ölümcül hastalıklardan biri olan kanserin gelişmesini önlemek için çeşitli önlemler alabilirsiniz. Zencefil, kansere neden olan antijenlerin üretimini önleyen antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca bu besin vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Zencefil tüketin. Baş ve boyunda oluşabilecek tümörlerin yanı sıra meme, prostat, yumurtalıklar, mesane, beyin ve melanomun önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle zencefilin kansere karşı iyi bir koruyucu etkisi vardır.

Mide bulantısını giderir

Zencefilin bilinen bir diğer faydası ise mide bulantısını önleyici ve mide bulantısını önleyici özellikleridir. Zencefil bağırsak gazını parçalayıp ortadan kaldırmaya yardımcı olarak mide bulantısını önler. Ayrıca zencefil sindirim sisteminin hareketliliğini artırarak öğürme refleksine neden olan sinirlerin aktivasyonunu engeller. Zencefil hamilelik, hastalık, araba kullanma ve kemoterapinin neden olduğu mide bulantısını hafifletmek için kullanılabilir.

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Her gün tüketilince kanserden bile koruyor… - Resim : 2

Zencefil nasıl tüketilmelidir?

Zencefilin güçlü bir aroması vardır ve taze veya kurutulmuş olarak yenebilir. Ayrıca yemeyi kolaylaştırmak için turşu yapabilir veya bitki çayına biraz ekleyebilirsiniz. Taze zencefili dondurucuda saklayabilir ve dilediğiniz zaman tariflerinize ekleyebilirsiniz. Zencefil, salata sosları, güveçler, turşular, bitki çayları ve kekler gibi çeşitli tariflere eklenebilir ve doğru miktarda kullanıldığında onu çok lezzetli bir baharat haline getirir.

zencefil Sağlık Kanser