Festival çevrimiçi düzenlendi: Müzik öğretmenlerine evden eğitim
Bu yıl 15'incisinin yapılması planlanan ancak Kovid-19 nedeniyle ertelenen 'Vurmalı Çalgılar Festivali' çevrimiçi düzenlendi. 'Eğitenlerin Eğitimi' başlığıyla yapılan festivalde eğitimin yanı sıra katılımcı öğretmenler de eğitim vererek bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer, Türkiye'nin dört bir yanından müzik öğretmenlerine çevrimiçi ortamda eğitim verdi.
CSO'nun yeni binasında 3-8 Mayıs 2021'de yapılması planlanan "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Dinçer Özer ile Uluslararası 15. Vurmalı Çalgılar Festivali" etkinlikleri, Kovid-19 salgını sürecinde uygulanan tam kapanma nedeniyle ertelendi.
Etkinliklerin ertelenmesinin ardından CSO Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer aynı tarihlerde, festivale katılması planlanan öğrenci gruplarının öğretmenlerine yönelik çevrimiçi eğitim planlaması için harekete geçti. Sanatçı Özer'in "Eğitenlerin Eğitimi" başlıklı çevrimiçi eğitimine Bursa, Aydın, Sakarya, Denizli, Balıkesir ve Ankara'dan müzik öğretmenleri katıldı.
HEM EĞİTİMCİ HEM ÖĞRENCİ OLDULAR
Dinçer Özer, her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen ve bu yıl yeni CSO Salonu'nda yapmayı planladıkları festivale ilişkin şöyle konuştu:
"Salgın kuralları çerçevesinde tek kişi olarak yeni CSO binasından çevrimiçi olarak evlerinden öğretmenlerimize ulaştım. 7, 8 ve 9 Mayıs'ta benim verdiğim eğitimin yanı sıra katılımcı öğretmenlerimiz de eğitim vererek bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Öğretmenlerimiz hem eğitim veren hem de eğitim alan oldular."
MİNİ KONSER
Festival etkinlikleri kapsamında 2019'da ilkini gerçekleştirdikleri "Eğitenlerin Eğitimi" programının ikincisi kapsamında bu yıl öğretmenlerle çevrimiçi bir de mini konser dinletisi yaptıklarını belirten Özer, şunları kaydetti:
"Dünya standartlarındaki yeni binamızın etkileyici ortamında, gerek salonumuz ve gerekse vurmalı çalgılarımızın tanıtımı, tarihi, kullanım teknikleri, çocuk ve gençlerde ritim eğitiminin faydaları üzerine uygulamalı ve teorik olarak öğretmenlerimize bilgi aktarımında bulundum. Eğitimin son gününde ilköğretim çağındaki çocuklarımızla çevrim içi bağlanarak Türk ve dünya ritimleri üzerine çok keyifli bir ritim etkinliğini de gerçekleştirdik."
19 MAYIS PROGRAMI
Özer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında "Ritmik Sınıflar" adı altında yeni bir proje başlatacaklarını, proje kapsamında festivale seçilen ancak iptal nedeniyle konsere çıkma imkanı bulamayan ritim gruplarındaki çocuk ve gençler başta olmak üzere öğrenci topluluklarıyla çevrimiçi etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
YASEMİN KALYONCUOĞLU - AA