FETÖ fotoğrafında 'Varank' iddiası: Gerçek ortaya çıktı! Mustafa Varank ve Ataol Behramoğlu arasında sert tartışma
Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanında bulunan kaftanlı kişinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olduğu iddia edildi. Ancak fotoğraftaki kişinin, Vural Arısoy adından bir tiyatrocu olduğu ortaya çıktı.


Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, teğmenler soruşturmasıyla ilgili "Eski Harbiyeli olmak kimseye disiplinsizlik ve suç işleme özgürlüğü vermez! 15 Temmuz'da 251 vatan evladını şehit eden ve kahraman ordumuzdan ihraç edilen 150 general de harbiye mezunuydu..." ifadelerini kullanmıştı.
Mustafa Varank’ın paylaşımı sonrasında sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta Mustafa Varank’ın FETÖ’nün ölen elebaşı Fetullah Gülen ile yan yana olduğu öne sürüldü.
Odatv'nin haberine göre; yapılan teyit ve doğrulamalarda farklı dönemlerde sık sık paylaşılan fotoğraftaki kişinin Varank değil, Vural Arısoy adında bir tiyatrocu olduğu görüldü.
Söz konusu fotoğrafa şair ve yazar Ataol Behramoğlu da "Bunlar kadar aşağılıklarını tarih görmedi. Yavşak, ahlaksız, hadsiz, utanmaz, onursuz, kimliksiz" diyerek sert yorumda bulundu.
Mustafa Varank'tan ise yanıt geldi. Varank şu ifadeleri kullandı:
"Ataol, şöyle yapalım mı? O fotoğraftaki ben isem derhal bütün görevlerimden istifa edeceğim. Ama ben değilsem "Yaşayan en büyük şair İsmet Özel'dir" yazman yeterli. Var mısın?"
FETÖCÜ VURAL ARISOY KİMDİR?
Vural Arısoy, 1977 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Hadi Poyrazoğlu’ndan tiyatro eğitimi aldı.
Vural Arısoy’un ismi, 2016 yılında FETÖ elebaşı Gülen ile fotoğrafı ile duyuldu. Fotoğrafın ardından Arısoy’un, FETÖ’ye ait televizyon kanalları ve okullarda görev yaptığı, Samanyolu TV’de çocuk programları sunduğu ortaya çıktı. Öte yandan Arısoy FETÖ’nün okullarında tiyatro dersleri vermiş ve öğrencilerle çeşitli etkinlikler düzenlemiştir.
FOTOĞRAF NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Fotoğraf ilk olarak “Zorkı” isimli sayfa tarafından 11 Ekim 2018’de Facebook’a yüklendi ve yaklaşık 5 bin kişi tarafından paylaşıldı. Yine başka bir kullanıcı tarafından 12 Ekim 2018’de Facebook’a yüklenen görsel yaklaşık 3 bin kişi tarafından beğenildi.
Fotoğrafın orijinalinde Fetullah Gülen’in yanında başka isimlerin de olduğu görülebiliyor. Fotoğrafın ise komedyen Atalay Demirci’nin 2016 yılında bir grup tarafından Twitter hesabının hacklenmesiyle ortaya çıktığını söylemek mümkün. Demirci’nin hacklenen Twitter hesabından Enes Kanter ve Hakan Şükür gibi isimlerle iletişimde olduğu belirlenmişti.
Vural Arısoy’un, 2001 yılında Yusuf Kulaksız tarafından kurulan Ankara Sanat Evi (ANSE) isimli bir tiyatro grubuna dahil oldu. 7 Şubat 2027 yılında ANSE'nin, ABD’de bulunan Gülen’in evine giderek özel bir tiyatro gösterisi yaptığı ortaya çıktı. Hürriyet tarafından yapılan haberde, ANSE’nin Fethullah Gülen için düzenlediği oyunu, kapatılan Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu bir kalabalığın izlediği ifade ediliyor.
Mustafa Varank’ı gösterdiği iddia edilen fotoğrafta Atalay Demirci’nin yanında yer alan ve Eşrefpaşalılar filminin yapımcısı da olan Yusuf Kulaksız’ın ise Anadolu Ajansı tarafından yapılan bir haberde Fethullahçı yapılanmanın üst düzey isimlerinden olduğu belirtiliyor.
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.