FETÖ'nün o okulları Atatürk Üniversitesi'nden çıktı!
Türkiye ve dünyadaki Türk üniversitelerinin bir araya gelerek kurduğu ‘ESRUC’ internet sitesindeki listede FETÖ okullarının yer aldığı ortaya çıktı
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Erzurum Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye ve dünyadaki Türk üniversitelerinin bir araya gelerek 2012 yılında kurduğu ‘Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliği (ESRUC)’ internet sitesindeki listede FETÖ okullarının yer aldığı ortaya çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye’de kapatılan Gaziantep’teki Zirve Üniversitesi, Antalya’daki Uluslararası Antalya Üniversitesi, İstanbul’daki Fatih Üniversitesi, Kayseri’deki Melikşah Üniversitesi ve Konya’daki Mevlana Üniversitesi, ESRUC’un sitesinde üye kuruluşlar arasında gösteriliyor. ESRUC listesinde yer alan ve faaliyetine devam eden yurtdışındaki FETÖ üniversiteleri ise şunlar: Kafkas Üniversitesi (Azerbaycan), Uluslararası Burç Üniversitesi (Bosna Hersek), EPOKA Üniversitesi (Arnavutluk), Uluslararası Karadeniz Üniversitesi(Gürcistan).
ESRUC TOPLANTISINDAKİ FETÖ’CÜLER TUTUKLU
Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’da 24-28 Haziran 2014 tarihinde toplanan ESRUC’un 5. Olağan Toplantısı’na katılan Türkiye’den 40 üniversite rektörü ve rektör yardımcısının bir kısmının şu anda tutuklu olması dikkat çekti. Moğolistan Soyol Erdem Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi işbirliğinde yapılan toplantıya İstanbul Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite temsilcisi ve Türk Dil Kurumu katılmıştı.
2014 yılındaki toplantıya katılıp, şu anda FETÖ’den tutuklu isimler şöyle: Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Hamit Okur, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Gökdere, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay.
‘AKADEMİSYENLERİ EĞİTİP GÖNDERİYORLAR’
Orta Asya’daki Türki cumhuriyetlerde devam eden FETÖ faaliyetleri için ulaştığımız bir akademisyen önemli açıklamalarda bulundu. “FETÖ, Kırgızistan’da ciddi bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor” diyen kaynak, “Asistanların bir çoğunun İngilizce problemi var. Yabancı dil sınavları ÖSYM tarafından yapılıyor. Sınavlardan çok yüksek puanlar alarak Türkiye’ye doçent olarak dönüyorlar. Doktoralarını bitirdikten sonra Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde kadro alıyorlar. Oradan gelenlerin doktoralarını iyi bir şekilde incelemek gerekiyor. Türkiye’de birçok Kırgız kökenli akademisyen var. Eğitim açısından Türkiye’deki üniversiteler çok iyi olduğu için Orta Asya Türk üniversitelerinde akademisyen yetiştirip ülkemize gönderiyorlar” ifadelerini kullandı.