01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Fırına gerek yok, tencere yeter! 45 dakikada şipşak tencere keki

Fırın keklerinin yerini almaya hazır olan tencere keki, lezzetiyle herkesi şaşırtıyor. Bu kek fırınsız, sadece tencere kullanılarak yapılıyor. İşte şipşak tencere keki tarifi...

Fırına gerek yok, tencere yeter! 45 dakikada şipşak tencere keki

Fırın keklerinin lezzetini kimse inkar edemez. Ancak tencerede yapılan kekin lezzetinin yerini ise hiçbir kek tutamaz. Tencere keki tıpkı fırın keki gibi kabarıyor ve pofuduk oluyor. Bu kek tarifi fırına gerek bırakmıyor, tencerede şipşak yapılıyor... İşte şipşak tencere keki tarifi...

ŞİPŞAK TENCERE KEKİ

MALZEMELER

Fırına gerek yok, tencere yeter! 45 dakikada şipşak tencere keki

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
Yarım paket bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

1. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyin. Yumurta köpürene kadar çırpın.
2. Daha sonra üzerine süt, su ve sıvı yağı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
3. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave ederek son kez çırpın.
4. Küçük küçük doğradığınız yarım paket çikolatayı da ekleyerek spatula ile karıştırın.
5. Kullanacağınız tencereyi tereyağı ile yağlayın. Pilav tenceresi kullanabilirsiniz.
6. Kek karışımını tencereye dökün ve üzerini birkaç kat peçete ile kapattıktan sonra kapatığını kapatın.
7. Tencereyi ocağa alın ve yaklaşık 45 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin. Pişirme süresi ocağa bağlı olarak değişebilir.
8. İlk 30 dakika tencere kapağını açmayın. Kek piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Kek dinlendikten sonra ters çevirerek tencereden servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Görsel kaynaklar: Leziz mutfak, Huzurlu mutfak

Tarif tencere keki tarifi