Fırında çıtır mantı! Milföy mantı nasıl yapılır?
Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edin. Afiyet olsun! Peki, milföy mantı nasıl yapılır? Milföy mantı tarifinin malzemeleri neler?
En mantı kadar lezzetli olup, mantı kadar asla yormayan, sizi mest edecek efsane bir tarif. İnanılmaz bir tarif çokça da pratik. Bu tarifi denedikten sonra evinizden milföyü eksik etmeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
MİLFÖY MANTISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
Üzeri İçin:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tutam nane
1 yemek kaşığı tereyağı
MİLFÖY MANTISI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Milföyleri yağlanmış fırın kabına aralıklı olarak dizin.
MİLFÖY MANTISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kıyma için bütün malzemeleri karıştırın.
Milföy hamuru yapraklarını küçük karelere bölün.
Üzerine kıymaları yerleştirin. Milföyleri mantı yapar gibi kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirip dizin.
Kızarana kadar 180 derecede 30 dakika pişirin.
Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com