20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Fırında sütlaç yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken püf nokta! Fırında sütlaç nasıl yapılır?

Sütlü tatlılar içerisinde en sevilen tatlılardan biri olan sütlacın bugün fırında nasıl yapılacağını sizlere aktardık. Ayrıca fırında sütlaç yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken püf noktaları da paylaştık. Fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi!

Fırında sütlaç yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken püf nokta! Fırında sütlaç nasıl yapılır?
A+ A-

Sütlü tatlılar içerisinde en sevilen lezzet kesinlikle sütlaçtır. Yaz kış fark etmeksizin sürekli yiyebiliriz. Üstüne tarçın ekleyip yemek de çok lezzetli olur. Sütlacı dilerseniz normal bir şekilde de yapabilirsiniz ancak biz bugün üstü çok güzel kızaran fırın sütlacın tarifini sizlere vermek istedik. Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir. Pişirdikten sonra buzdolabında birkaç gün kadar dayanır. Hatta bir gün beklediğinde tadı ve kıvamı daha iyi oturacaktır. Bir porsiyonu yaklaşık 410 kaloridir. Hem çok lezzetli hem çok doyurucu olan bu fırında sütlaç tarifinin ayrıntılarını sizle paylaşıyoruz. Fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte fırında sütlaç yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken püf nokta!

Fırında sütlaç nasıl yapılır?
Fırında sütlaç nasıl yapılır?

FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Fırında sütlaç yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken püf nokta! Fırında sütlaç nasıl yapılır? - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Pirinçleri sol suda yıkayın ve bir tencereye alıp su ile suyunu çekene kadar haşlayın.

  2. Başka bir tencereye sütü ve şekeri aldıktan sonra şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirin.

  3. Vanilyayı da süte ekleyin.

  4. Haşlanan pirinçlerin suyu kaldıysa süzün ve süte ilave edin.

  5. Başka bir kapta yumurta sarısı, nişasta ve suyu pürüzsüz olana kadar çırpın.

  6. Süt karışımından bir kepçe alıp bu yumurta karışımının içine ilave edin ve karıştırın.

  7. Yumurtalı karışımı süt karışımına azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.

  8. Sütlaç kıvam alınca küçük fırın kaplarına yerleştirin.

  9. Sütlaç kaselerini fırın tepsisine koyduktan sonra tepsiye bir miktar su dökün.

  10. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 12-15 dakika kadar pişirin.

Son Dakika Haberleri Fırında sütlaç nasıl yapılır Fırında sütlaç Fırında sütlaç yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken püf nokta