27 Kasım 2024 Çarşamba
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Geleceğin aşçılarından 5,5 milyonluk ciro

Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin geçen yıl yaptığı yemeklerin satışından 5 milyon 407 bin lira ciro elde edildi.

Geleceğin aşçılarından 5,5 milyonluk ciro
A+ A-

Lisede eğitim gören Yiyecek ve İçecek Alanı öğrencileri, kentte anaokulu, ilkokul ve lisede eğitim gören çocukların yanı sıra resmi kurumlar ile bazı özel firmalar için de yemek hazırlıyor. Yemek atölyesinde 6 usta öğreticinin yanı sıra öğrenciler ve öğretmenler görev alıyor. Okulun müdürü Oğuz Günaçan, şunları kaydetti:

"Bu yıl hedefimiz 12 milyon lira ciro elde etmek. Burası bilginin işe dönüştüğü gerçek bir üretim ortamı. Öğrencilerimiz gerçek bir üretim ortamında yetiştiği için aranılan meslek lisesi mezunu oluyor. Yüzde 100 istihdamla güzel yerlerde çalışıyor. Önemli işletmelere, otellere gittiğimizde orada çalışanların kendi öğrencilerimiz olduğunu görünce yaptığımız işin de karşılığını almış oluyoruz."  n AA

Son Dakika Haberleri