22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Gerçek lahmacunu aratmıyor! Sadece 3 hazır yufkadan lahmacun böreği tarifi

Lahmacun yemek istiyorsanız ancak zahmetsiz bir tarif arıyorsanız, lahmacun böreği tam size göre. 3 hazır yufkadan yapabileceğiniz lahmacun böreği, gerçeğini aratmıyor.

Gerçek lahmacunu aratmıyor! Sadece 3 hazır yufkadan lahmacun böreği tarifi

Hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif olan lahmacun böreği, pratik ve hızlı bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi sunuyor. Bu tarifte, geleneksel lahmacun lezzetini, yufka ile harmanlayarak enfes bir börek elde edeceksiniz. İşte 3 hazır yufkadan yapabileceğiniz lahmacun böreğinin tarifi...

3 HAZIR YUFKADAN LAHMACUN BÖREĞİ

MALZEMELER

3 hazır yufka

Gerçek lahmacunu aratmıyor! Sadece 3 hazır yufkadan lahmacun böreği tarifi

İÇ MALZEMELERİ

350 gr kıyma
2 domates
1 büyük soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

SOSU İÇİN

1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kaba kıyma ve minik doğranmış tüm sebzeleri koyup karıştırın.
Sarımsak, tuz, salça ve baharatları ekleyerek tekrar karıştırın.
Sosunuzu hazırlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
1 adet yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirip sosunuzdan fırça ile her yerine sürelim.
2. yufkayı üzerine buruşturarak yerleştirin ve tekrar sosunuzdan bolca sürün.
Son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra, dışa taşan yufkayı içe doğru düzeltin ve iç harcınızdan kaşıkla her yerine yayın.
180 derecelik fırında iç malzemesi kızarana kadar yaklaşık bir saat pişirin.
Soğuduktan sonra rulo olarak sarın ve dilimleyin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Börek lahmacun böreği lahmacun böreği tarifi