Gıdalardaki pestisit kalıntılarına ilişkin düzenleme yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, hem yerli hem de ithal gıdalarda uygulanacak maksimum pestisit kalıntı sınırlarını yeniden belirledi. "Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
Doğukan Şahin
Editor
A+
A-
Edinilen bilgilere göre, bu düzenlemeyle taze meyve ve sebzelerin yanı sıra baklagiller, tahıllar, çay ve bitkisel infüzyonlar gibi ürünlerde geçerli olan limitler uluslararası standartlara uygun şekilde güncellendi.
Bazı ürün grupları için ilk defa pestisit kalıntısı sınırı getirilirken, birçok üründe mevcut sınırlar daha da aşağı çekildi. Yapılan bu değişikliklerle Avrupa Birliği mevzuatına uyum sağlanmış oldu.
İthal ürünlerde de aynı şekilde yeni limitler uygulanacak ve belirlenen sınırların üzerinde kalıntı tespit edilen gıdaların ithalatına izin verilmeyecek.