31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Giresun'un herkesi şaşırtan ilginç tarifi! Kirazları tuzlayıp 15 gün…

Türk mutfağı sizi her gün yeni lezzetlerle şaşırtıyor. Batı'dan Doğu'ya, Güney'den Kuzey'e yeni tarifleri mutfağınıza getirmek ister misiniz? Bu tariflerdeki Giresun Kiraz Tuzlaması yeni tatlar denemek isteyenler için birebir!

Giresun'un herkesi şaşırtan ilginç tarifi! Kirazları tuzlayıp 15 gün…
A+ A-

Kiraz ülkemizde bol miktarda bulunur ve sıklıkla ilkbahar ve yaz aylarında tüketilir. Soslarda ve tatlılarda sıklıkla kullanılan kirazı bu kez farklı bir formla tanıtacağız. Tuzlu Karadeniz kirazını kavurma tarifi sofralara bambaşka bir lezzet getiriyor. Bu tarifte taze Karadeniz kirazları kullanılır ve yıl boyunca tadını çıkarabilirsiniz. Gelin bu özel tarife daha yakından bakalım.

Kiraz tuzlaması tarifi

Kiraz tuzlaması tarifi

Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar taze kiraz
  • 5 kg'lık varil başına 1 paket kaya tuzundan 1/3'ü
  • Kiraz miktarına karşılık gelen 5 kg'lık varil

Hazırlanışı

  1. Öncelikle taze kirazların saplarını dikkatlice çıkarın.
  2. Soyulmuş kirazları 5 kilogramlık varilin dibine yerleştirin.
  3. Kirazların üzerini kaplayacak kadar kaya tuzu ekleyin.
  4. Üzerine bir taze kiraz daha koyun. Kirazların üzerini tekrar kaya tuzu ile kaplayın. Bu işleme kavanoz dolana kadar devam edin.
  5. Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra kapağı sıkıca kapatın ve iyice kapandığından emin olun.
  6. 15 gün boyunca serin ve karanlık bir yerde saklayın ve istediğiniz zaman afiyetle yiyin.

Kiraz tuzlaması tarifi

Kiraz tuzlaması kavurma tarifi

Malzemeler

  • 1 kg önceden tuzlanmış kiraz
  • 2-3 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (tereyağı yerine 1 kahve fincanı sıvı yağ da kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı

  1. Bir kilogram tuzlu kiraz alın ve çekirdeklerini çıkarın.
  2. Tuzunu çıkarmak için çekirdeği çıkarılmış kirazları suya koyun. Vaktiniz varsa, bir günlük bu prosedür kirazlardaki fazla tuzu tamamen ortadan kaldıracaktır.
  3. Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Tereyağı kullanmak istemiyorsanız tavaya 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Soğanı ince ince doğrayıp tencereye ekleyin.
  4. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra ıslatılmış kirazları tavaya ekleyin. Yağda patlamalarını önlemek için kirazları eklemeden önce kağıt havluyla kurulayın.
  5. Soğanları ve kirazları birlikte yaklaşık 5 dakika kızartın.
  6. Daha sonra tabağa alıp sıcak olarak servis yapın.

Giresun Tarif