Gül böreğinin püf noktaları!
Gül böreği Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem özel günlerde hem davetlerde sıklıkla tercih edilir. Bugün ise sizlere gül böreğinin püf noktalarını aktaracağız. İşte tarifi!
Gül böreği, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen bir börek çeşididir. İsmi, böreğin yapımında kullanılan yufkaların gül şeklinde sarılmasıyla ilgilidir. Gül böreği, ince yufka veya baklavalık yufka kullanılarak yapılır ve genellikle iç malzemesi olarak peynir, patates, ıspanak veya kıyma gibi çeşitli malzemelerle doldurulabilir. Gül böreği, özellikle Türk mutfağında özel günlerde, davetlerde ve özel etkinliklerde sıkça tercih edilen bir atıştırmalık veya meze olarak popülerdir. Ayrıca, farklı bölgelerde farklı iç malzemelerle hazırlanabilir ve yöresel tatlarla zenginleştirilebilir. Bugün ise sizlere gül böreğinin püf noktalarını paylaşacağız.
GÜL BÖREĞİNİN PÜF NOKTALARI!
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo yufka
- İç harç için
- 2 adet soğan
- 1 bağ ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sos için
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Öncelikle iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Sıvı yağda soğanları kavurun ve sonrasında doğranmış ıspanağı atın suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın.
- Sosu için önemli bir püf noktası bulunuyor. Bütün malzemeleri mikser ile 2 dakika rengi ayran rengi alana kadar kadar çırpın. Bu durum böreğin kabarık ve güzel olmasını sağlar.
- Bir tane yufkayı serin ve sostan her yerine gelecek şekilde sürün. Sonrasında artı şeklinde dörde bölün ve geniş kenarına iç harçtan koyup gül şekli yapın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN!