Dünyanın en lezzetli Kadınlar Günü çiçeği! Gül tatlısı tarifi...
Dünyanın en lezzetli Kadınlar Günü çiçeğinin tarifi ortaya çıktı. Kadınlar Günü'nde tadılacak en özel ve lezzetli tatlılardan olan Gül Tatlısı, bugüne kadar aldığınız en lezzetli çiçek olacak.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel, ağızları tatlandıracak tatlı tarifleri aranıyordu. Dünyanın en lezzetli çiçeğinin tarifini bugüne özel derledik. Gül Tatlısı, bugüne kadar aldığınız en lezzetli çiçek olacak. İşte dünyanın en lezzetli çiçeği Gül Tatlısı tarifi...
GÜL TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Gül tatlısı tarifine ilk olarak şerbetinizi hazırlayarak başlayın. Tencerenize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpın.
Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurunuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.
Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olacaksınız.
Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım.
160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Bu tariften 24 adet gül tatlısı elde edeceksiniz.
Gül Tatlısı tarifiniz hazır. Afiyet olsun!