01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Güllaç tarifi, iftar için güllaç nasıl yapılır?

Ramazan ayının başlaması ile birlikte iftar sofralarının yıldızı olan Güllaç tatlısının nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, Güllaç nasıl yapılır? İşte, iftar sofralarınız için nefis Güllaç tarifi ve malzemeleri...

Güllaç tarifi, iftar için güllaç nasıl yapılır?
A+ A-

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti Güllaç tarifi araştırılıyor. Ramazan ayında Güllaç tatlısı yapmak isteyen Müslümanlar pratik Güllaç tariflerini merak ediyor. Osmanlı saray mutfağında da yeri olan Güllaç için gerekli olan malzemeler nelerdir? İşte Güllaç malzemeleri ve yapılışı...

GÜLLAÇ MALZEMELERİ

10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu

Süslemek için:

Fıstık
Ceviz
Nar Tanesi

GÜLLAÇ TARİFİ, NASIL YAPILIR?

Süt ve şekeri tencerede ısıtın. Şekerler tamamen eriyene kadar pişirme işlemene devam edin. Ardından oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Süt çok kaynar olursa tatlınız hamur olabilir. Parlak kısmı üste gelecek şekilde güllaç yapraklarını dizin. Her kata ıslanacak şekilde sütlü karışımdan dökün.

Kata geldiğinizde arasına ceviz serpiştirin. Ardından diğer 5 yaprak için aynı sütle ıslatma yöntemini kullanın. Kalan sütten 1 bardağı ayırın. İçerisine gül suyunu döküp karıştırtıldıktan sonra güllacın üzerinde gezdirin. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz.

GÜLLAÇ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Güllaç hamurlarının çok ıslanmaması gerekir.
Eğer güllaç çok ıslanırsa hamur olabilir. Süttü sıcak olursa da hamur olur.
Güllacın lezzetli olması için her katın iyice ıslanmış olması gerekir.
Bir dilim güllaç 250 kaloriye denk gelmektedir.

Son Dakika Haberleri güllaç güllaç nasıl yapılır güllaç tarifi