Güven damgası nedir? İşte güven damgası olan 18 şirket
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticaretin coğrafi sınırları kaldırması sebebiyle stratejik faaliyet alanı olduğunu söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ‘Güven Damgası’ için 100'den fazla kriterin kontrol edildiğini bildirdi.
Denetimini TOBB’un yaptığı, elektronik ortamda güvenli alışveriş yapılabilmesini sağlayan e-ticaret siteleri için bir süre önce başlatılan “güven damgası” uygulamasına dahil olan site sayısı 18’e yükseldi.
TÜRKİYE KÜRESEL E-TİCARETTE ÖNEMLİ BİR AKTÖR HALİNE GELDİ
E-ticaretin kesintisiz hizmet sunumu ve coğrafi sınırları kaldırması sebebiyle stratejik faaliyet alanı olduğunun altını çizen Bakan Pekcan, “E-Ticaretin bu kadar genişlemesi, faydalarının yanında potansiyel bir risk de barındırmaktadır. Tıpkı konvansiyonel ticaretteki gibi e-ticarette de taraflar arasındaki sözleşme şartları iyi çok işlenmeli, malın ayıpsız teslimi, teslim şekilleri ve ödeme koşullarına kadar tüm hususlar her iki tarafı da memnun eden biçimde önceden tanımlanmalıdır ki sonunda bir anlaşmazlık doğmasın” diye konuştu.
Türkiye’nin küresel e-ticaret pazarında önemli bir aktör haline geldiğini vurgulayan Ruhsar Pekcan, bu alanda farkındalığın artırılması için TOBB ile birlikte tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Pekcan, dijital ekonomi alanında atılacak adımları hızlandırmaya ve projeler üretmeye devam edeceklerini aktardı.
GÜVEN DAMGASI OLAN ŞİRKETLER
Gitti Gidiyor, Hepsiburada, Modanisa, PTTEM Teknoloji ve Elektronik Hizmetler, Sahibinden, Pegasus Hava Taşımacılığı, Trendyol, Sefamerve, Sarar Büyük Mağazacılık, Arçelik, Beko, Farmasi, Migros, Sigortam.net, Avansas, Avansaspro, N11 ve Ebebek.