31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hafif ve doyurucu lezzetiyle iştah kabartıyor! Tavuklu ve labneli arpa şehriye tarifi

Arpa şehriye pilavını deneyenler bu lezzetten vazgeçemiyorlar. Çünkü tavuklu ve labneli arpa şehriye pilavı hem çok doyurucu hem de birçok yemeğin yanına yakışan bir lezzet. İşte Tavuklu ve labneli arpa şehriye tarifi...

Hafif ve doyurucu lezzetiyle iştah kabartıyor! Tavuklu ve labneli arpa şehriye tarifi
A+ A-

Tavuklu ve labneli arpa şehriye pilavını deneyenler bu lezzetten vazgeçemiyorlar. İşte tavuklu ve labneli arpa şehriye tarifi...

TAVUKLU VE LABNELİ ARPA ŞEHRİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1su bardağı arpa şehriye
2 adet tavuk kalça(haşlanmış)
2 çorba kaşığı labne
6 adet kokteyl domates
6 adet kornişon turşu
8 yaprak taze fesleğen
1/2 su bardağı haşlama suyu
1 tutam karabiber

SERVİS İÇİN:

2 yemek kaşığı yeşil yağ

TAVUKLU VE LABNELİ ARPA ŞEHRİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Arpa şehriyeleri tuzlu, kaynar suda haşlamaya bırakın.

  2. Şehriyeler haşlanırken haşlanmış tavukları küp küp, domatesleri dörde, kornişon turşuları dilim dilim ve fesleğenleri ince şeritler halinde kesin.

  3. Geniş bir kasenin içine tavuk parçaları, labne, haşlama suyu ve karabiberi koyup karıştırın.

  4. Şehriyeler haşlanınca süzüp sıcakken labneli karışıma ekleyin. Kalan domates, kornişon ve fesleğenleri de ekleyip harmanlayın.

  5. Yemeğinizi sıcak ya da ılık olarak, üstüne biraz da yeşil yağ ya da yoksa zeytinyağı ilave edip servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri şehriye pilavı yemek tarifi pilav tarifi