22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Haftalarca bayatlamadan tazecik kalır! Sütlü bayatlamayan yumuşak poğaça tarifi

Bir poğaça yapıldığında hemen bayatlıyor, ertesi güne kadar bir türlü dayanmıyor. Ancak bu öyle bir tarif ki yumuşacık kıvamını uzun süre koruyor, lezzetine de doyum olmuyor.

Haftalarca bayatlamadan tazecik kalır! Sütlü bayatlamayan yumuşak poğaça tarifi
A+ A-

Çay yanına, kahvaltıya pek yakışıyor bu poğaça tarifi. Henüz pişerken bile evi mis gibi poğaça kokutma garantili. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, sütlü bayatlamayan poğaça tarifine buyur ediyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık!

SÜTLÜ BAYATLAMAYAN YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya

İç harcı için:

200 gram kaşar loru
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

1adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam (ya da çörekotu)

SÜTLÜ BAYATLAMAYAN YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Eğer aktif maya kullanmak isterseniz 2 tatlı kaşığı maya, süt su ve şekeri karıştırarak 10 dakika köpük köpük olup aktifleşmesini bekleyip un ve tuzu ilave ederek de yapabilirsiniz. Hamurunuz kesinlikle ele hafif yapışıyorken un ilave etmeyi bırakmalısınız aksi taktirde poğaçanız sert olacaktır.

SÜTLÜ BAYATLAMAYAN YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Ilık süt ve suyu bir kaba alın.

Şeker ilave edip çırpıcıyla karıştırın.

Üzerine yağı ilave edip tekrar karıştırın.

Mayayı, tuzu ve unun önce 3,5 bardağını ilave edip kalanını yavaş yavaş ilave edin.

Ele hafif yapışan bir hamur kıvamına gelince un ilave etmeyi bırakın.

Mayalanması için üzerini örtüp 45-60 dakika arası en az 2 katına çıkana kadar bekleyin.

İç harcı için lor ve maydanozu karıştırın.

Mayalanan hamuru eşit parçalara bölün.

İçerisine lorlu iç harcı koyarak yuvarlak haline getirerek tepsiye dizin. 15 dakika mayalandırın.

Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam ya da çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızaran kadar 20-25 dakika pişirin. Çıkarıp biraz soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun.

Kaynak: Yemek.com

Poğaça poğaça tarifi mayalı poğaça yemek tarifi sütlü poğaça