Yandex
28 Nisan 2025 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hamuruna bir bardak eklerseniz poğaça asla bayatlamıyor! İşte bayatlamayan poğaça tarifi

Poğaça hamuruna bir bardak soda ekleyin, asla bayatlamıyor! Sodalı poğaça tarifiyle yumuşacık, pamuk gibi poğaçalar hazırlamak artık çok kolay. İşte o muhteşem tarif...

Hamuruna bir bardak eklerseniz poğaça asla bayatlamıyor! İşte bayatlamayan poğaça tarifi

Kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçaları daha yumuşak ve uzun süre taze tutmak ister misiniz? İşte tam ölçülü sodalı poğaça tarifi! Hamura eklenen bir şişe soda sayesinde bu poğaçalar kolay kolay bayatlamıyor, kabarıyor ve pamuk gibi yumuşacık oluyor. Pratik yapılışı ve nefis tadıyla favoriniz olacak bu tarif, özellikle kalabalık sofralar için ideal.

SODALI POĞAÇA İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

1 paket kuru maya

3 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 şişe soda (oda sıcaklığında)

1 su bardağı ılık süt

3 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta beyazı

6 - 6,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı susam

SODALI POĞAÇA TARİFİ: SODALI POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1- Derin bir kaba kuru maya ve toz şekeri alın. Üzerine ılık süt ekleyip parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.

2- Karışıma soda, sıvı yağ ve yumurta beyazını ilave edin.

3- Unu yavaş yavaş eklerken tuzu da ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

4- Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

5- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

6- Üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürün. Susam serpin.

7- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

8- Sodalı poğaçaları ılık ya da oda sıcaklığında servis edin.

İşte bu kadar! Sodalı poğaçalarınız yumuşacık dokusu ve uzun süre taze kalma özelliğiyle çay saatlerinize eşlik etmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sağlık!

Poğaça Tarif