02 Temmuz 2024 Salı
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hamuruna süt yerine yarım su bardağı ekleyin! Pişinin kabarması durmuyor ve asla yağ çekmiyor...

Hamuruna süt yerine yarım su bardağı yoğurt koyarsanız pişinin kabarması durmuyor ve kesinlikle yağ çekmiyor. Hem son derece hafif hem de çok lezzetli oluyor. İşte yağ çekmeyen yoğurtlu pişi tarifi...

Hamuruna süt yerine yarım su bardağı ekleyin! Pişinin kabarması durmuyor ve asla yağ çekmiyor...

Kahvaltı sofralarının baş tacı pişinin yağ çekmemesini ve puf puf kabarmasını istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Bunun için yapmanız gereken tek şey hamurunu yoğururken içine yarım su bardağı yoğurt eklemek. İşte ayrıntılar..

YAĞ ÇEKMEYEN YOĞURTLU PİŞİ İÇİN MALZEMELER

Hamuruna süt yerine yarım su bardağı ekleyin! Pişinin kabarması durmuyor ve asla yağ çekmiyor... - Resim : 1

Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1su bardağı sıvı yağ

YAĞ ÇEKMEYEN YOĞURTLU PİŞİ NASIL YAPILIR?

1- Un dışındaki tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın.

2- Malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur halini alana kadar yoğurun.

3- Hamuru tezgaha alın ve oklavaya yardımıyla açıp bir bıçak yardımıyla kesin.

4- Kızartma tenceresinde yağı iyice kızdırın.

5- Hazırladığınız hamurları kızgın yağa atın.

6- Hamurları iki tarafları da pişecek şekilde güzelce kızartın.

İşte yağ çekmeyen yoğurtlu pişi tarifiniz hazır! Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık, afiyet olsun!

yoğurt Tarif