07 Ocak 2025 Salı
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hangi ayda hangi balık yenir?

Balık, sağlıklı bir yaşamın anahtarlarından biridir. Dengeli ve düzenli beslenmenin önemli parçalarından biri olan balık, özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemelidir. Ancak lezzeti ve faydası açısından balık türlerinin yenilmesi gereken aylar değişiyor.

Hangi ayda hangi balık yenir?

Uzmanlar, haftada en az bir kez balık tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, yağ oranı yüksek balıklar, Omega-3 açısından diğer balıklara göre daha zengindir. Bu yüzden balık, sağlıklı menülerde vazgeçilmez bir yer tutar. Ancak balık tüketirken doğru balığı seçmek de oldukça önemlidir.

Ayrıca balık, mevsiminde tüketilirse, hem lezzeti hem faydası daha fazla olur. Her ne kadar dondurucuda ve konservede muhafaza edilse de en lezzetli balıklar tam mevsiminde yenen balıklardır.

HANGİ BALIK HANGİ MEVSİMDE TÜKETİLMELİ?

1) Ocak Ayının En Lezzetli Balıkları: Kırlangıç, İstavrit, Çinekop, Kolyoz

2) Şubat Ayının En Lezzetli Balıkları: Kalkan, Mersin, İzmarit, Mezgit

3) Mart Ayının En Lezzetli Balıkları: Kalkan, Levrek, Mezgit

4) Nisan Ayının En Lezzetli Balıkları: Kılıç Balığı, Mersin, Barbun, Lahos

5) Mayıs Ayının En Lezzetli Balıkları: Mercan, Kaya Balığı, İskorpit, Dil Balığı

6) Haziran Ayının En Lezzetli Balıkları: Sardalya, Orkinos, Akya

7) Temmuz Ayının En Lezzetli Balıkları: Çipura, Sardalya, Sinarit, Traça

8) Ağustos Ayının En Lezzetli Balıkları: Çingene Palamudu, Sardalya

9) Eylül Ayının En Lezzetli Balıkları: İstavrit, İzmarit, Kılıç Balığı

10) Ekim Ayının En Lezzetli Balıkları: Levrek, Barbun, Palamut, Kılıç, Sardalya

11) Kasım Ayının En Lezzetli Balıkları: Uskumru, Lüfer, Hamsi, Barbun, Mercan, Torik, Levrek

12) Aralık Ayının En Lezzetli Balıkları: Hamsi, Mercan, Levrek

Balıkçılık balık Balık yağı