23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Haşlama suyuna yarım çay kaşığı atınca asla dağılmıyor! Tam kıvamında Sarımsaklı Köfte tarifi

Türk mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan Sarımsaklı köfte, hem uzun süre saklanabilen hem de kolaylıkla hazırlanabilen bir tariftir. Peki sarımsaklı köftenin dağılmaması için içine ne eklemek gerekiyor? İşte püf noktasıyla birlikte sarımsaklı köfte tarifi...

Haşlama suyuna yarım çay kaşığı atınca asla dağılmıyor! Tam kıvamında Sarımsaklı Köfte tarifi

Sarımsaklı köfte, Türk mutfağının lezzetli ve geleneksel tariflerinden biri. Bu enfes yemek, hem buzlukta uzun süre saklanabilen hem de kolaylıkla hazırlanabilen bir yemektir. İşte bol sarımsakla tatlandırılan Sarımsaklı köfte tarifi ve en önemli püf noktası.

MALZEMELER

KÖFTE İÇİN:

Haşlama suyuna yarım çay kaşığı atınca asla dağılmıyor! Tam kıvamında Sarımsaklı Köfte tarifi

2 su bardağı ince bulgur
2.5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı limon tuzu (Haşlama suyu için)

SOSU İÇİN:

5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz ve pulbiber
4 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş rendelenmiş sarımsak

HAZIRLANIŞI

1. İnce bulguru geniş bir kaba alın ve 2.5 su bardağı sıcak suyu üzerine dökün. Bir kaşıkla karıştırın ve üzerini kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Bulgur şişip dinlendikten sonra üzerine salça ve unu ekleyin. Bütünleşene kadar yoğurmaya devam ederken baharatlarını da ekleyin.
3. Avucunuzu ıslatın ve hazırladığınız hamurdan nohuttan biraz büyük olacak şekilde parçalar alarak elinizde yuvarlayın. Serçe parmağınızla ortasına bastırın.
4. Haşlama suyunun içine yarım çay kaşığı limon tuzu atın. Limon tuzu, sarımsaklı köftenizin dağılmasını engelleyecek ve yumuşacık olmasını sağlayacak.
5. Sosu için rende domatesleri, yağı ve salçayı sos kabına alın. Sos kaynamaya başladığında sarımsak ve baharatlarını ekleyin.

Afiyet olsun!

Köfte sarımsaklı köfte