21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hataylı ustasına sorduk! Hakiki nar ekşisi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla hakiki nar ekşisi tarifi

Özellikle salatalara eklediğimiz nar ekşisi, yoğun kıvamı ve ekşi aromasıyla sofralarımızda taht kuruyor. Hakiki nar ekşisi tarifi, doğal ve Hakiki nar ekşisi nar ekşisi tarifi arayanların son durağı olacak. İşte hakiki nar ekşisi tarifi...

Hataylı ustasına sorduk! Hakiki nar ekşisi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla hakiki nar ekşisi tarifi

Ev yapımı lezzetlerin vazgeçilmezi nar ekşisi, oldukça zahmetsiz ve zaman almayacak tarifiyle sofralarınıza baharın esintisini getirecek. Hakiki nar ekşisi, yüzyıllardır Hatay mutfağında tüketilen bir sostur. Marketlerde satılan nar ekşileri tüketiliyor olsa da, hakiki nar ekşisi sağlıklı ve doğal olan seçenektir. İşte Hataylı ustasından aldığımız hakiki nar ekşisi tarifi.

HAKİKİ NAR EKŞİSİ TARİFİ

MALZEMELER

Hataylı ustasına sorduk! Hakiki nar ekşisi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla hakiki nar ekşisi tarifi - Resim : 1

6 kilo ekşi nar (6 kilo ekşi nardan yaklaşık olarak 350 ml nar ekşisi çıkacaktır)
Yarım tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Hataylı ustasına sorduk! Hakiki nar ekşisi nasıl yapılır Püf noktalarıyla hakiki nar ekşisi tarifi

1. Bütün narları dörder parçaya bölün ve bir tahta kaşık yardımıyla zarlarından temizlenmiş nar tanelerini büyük bir kaba alın.

2. Kaba alınan nar taneleri, robot yardımıyla pürüzsüz kıvama gelene kadar çekilir.

3. Bir süzgeçe alınan nar taneleri kol gücüyle iyice yoğurulur ve suyu altındaki kaba çıkarılır.

4. Süzülen ve posalarından arınan nar suyu bir tencereye alınır. 4-5 saat kaynamak suretiyle ocağa alınır.

5. Kaynama süresince nar suyunun üzerinde oluşan köpükler dikkatle alınır.

6. Yoğun kıvamına kavuştuğunda nar ekşiniz hazır demektir. Altını kapattıktan sonra tuzu atılır ve nar ekşisi dinlenmeye bırakılır.

HAKİKİ NAR EKŞİSİNİN PÜF NOKTALARI

1. Hakiki nar ekşiniz için kullanacağınız narın ekşi olmasına dikkat edin.

2. Nar tanelerinin zarı iyice temizlenmelidir. Temizlenmeyen zarlar nar ekşisinin kıvam almasını engeller.

3. Hakiki nar ekşisine tuz atmayı unutmayın. Tuz atılmasının sebebi nar ekşisinin mayalanmasına engel olmaktır.

4. Daha ekşi aroma için yarım limon suyunu kaynama aşamasında hakiki nar ekşinizin üzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Nar NAR HASADI nar ekşili sos nar ekşisi tarifi hakiki nar ekşisi tarifi