Havuçlu pilav nasıl yapılır? Havuçlu pilav için hangi malzemeler gerekli?
Ana yemeklerin yanına leziz ve farklı bir pilav tarifi arıyorsanız; havuçlu pilav tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte havuçlu pilav tarifi...
Taneleri saya saya kaşıklanan, tam kıvamında pilav yapmak herkes ister. Öncelikte tam ölçülü bir pilav tarifine ihtiyacınız var. su ve pilav ölçüsü tam olursa ve pilav pişirmenin püf noktalarına dikkat ederseniz misafirlerinizden tam not alacağınız pilavlar yapabilirsiniz.
Bu kez havuçtan ve içerisindeki özel baharatlarından rengini alan, nefis bir pilav hazırlıyoruz. Ana yemeğinizi hazır olurken, ölçülü pilav tarifini de bir yandan hazır edin. Afiyetle...
Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığ ıkarabiber
1/2 çay kaşığı kimyon (arzuya göre)
HAVUÇLU PİLAV TARİFİ NASIL YAPILIR?
Pirinçleri bol suda yıkayın ve en az 5 dakika suda bekletip fazla nişastasını salmasını sağlayın.
Tencereye tereyağı, zeytinyağı ve rendelenmiş havuçları alıp 5 dakika kavurun.
Süzülmüş pirinçleri ekleyin.
2 dakika daha kavurun.
Sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
Orta ateşte yaklaşık 10 dakikada havuçlu pilav pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com