23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

40 yıllık baklavacıyı ağlatır! Hazır yufkadan çıtır çıtır baklava tarifi...

Ramazan sofralarına yakışacak şerbetli tatlı tarifleri şimdiden araştırılmaya başlandı. 40 yıllık baklavacıyı bile ağlatacak ev yapımı burma baklava tarifini sizin için derledik. İşte hazır yufkadan çıtır çıtır burma baklava tarifi..

Hazır yufkadan baklava tarifi? Hazır yufkadan çıtır çıtır baklava tarifi

Ramazan'a az bir zaman kalmışken, iftar sofralarına yakışacak tatlı tarifleri araştırılmaya başlandı. Şerbetli tatlı sevenler, evde baklava nasıl yapılır sorusunu sormaya başladı. Evde baklava yapmanın oldukça kolay olduğunu gören baklavacıları bile ağlatacak tarifi sizin için derledik. İşte hazır yufkadan çıtır çıtır burma baklava tarifi..

HAZIR YUFKALI BURMA BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER

1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz içi
1 paket tereyağı (250 gram)

40 yıllık baklavacıyı ağlatır! Hazır yufkadan çıtır çıtır baklava tarifi...

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 adet karanfil
4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

Karanfil, şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra içine limon suyunu sıkıp, bir-iki dakika daha kaynatıp, ocaktan alın.

Şerbeti, baklavanın üstüne soğuk dökeceğimizden mümkünse üstünü açık bırakıp, soğumasını sağlayın.

Tereyağını eritin. Cevizleri dişe gelecek şekilde kırın.

Yufkayı tezgaha açıp, üzerine tereyağını serpin.

İkinci yufkayı da onun üzerine koyup onun da üzerini yağlayın ve ceviz serpin.

Yufkanın kısa kenarından başlayarak oklavaya sarın. Sağından ve solundan sıkıştırarak, yufkayı büzdürün, dikkatlice oklavadan yağlanmış tepsiye çıkarın.

40 yıllık baklavacıyı ağlatır! Hazır yufkadan çıtır çıtır baklava tarifi...

İç bitene kadar yufkalara sırasıyla aynı işlemleri uygulayın.

Kalan tereyağını, tepsideki baklavaların hepsine değecek şekilde, baklavaların üzerine dökün.

180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 40-45 dakika)

Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlenmesi için bekleyin. İstediğiniz boyutta kesin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün.

Ev yapımı burma baklavanız hazır. Afiyet olsun!

Tarif baklava