01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hem besleyici hem de doyurucu! Yoğurtlu mantı çorbası malzemeleri ve tarifi...

Çorba açısından zengin kültüre sahip olan Türk mutfağının kıyısına köşesine sıkışmış olan yoğurtlu mantı çorbası tarifi veriyoruz! Peki yoğurtlu mantı çorbası nasıl yapılır? İşte yoğurtlu mantı çorbası tarifi ve malzemeleri...

Hem besleyici hem de doyurucu!  Yoğurtlu mantı çorbası malzemeleri ve tarifi...
A+ A-

Çorbaların en güzeli olmaya aday bir tarifle geldik. Yoğurtlu mantı çorbası, besleyiciliği ve güzel görüntüsüyle özellikle kalabalık sofralara bir yıldız gibi damga vuracak. Üstelik yapımı da çok pratik. Elinizde sıfırdan mantı açmak yerine hazır mantı kullanıyorsunuz; nohut eklemesiyle de doyuruculuğunu arttırıyorsunuz.

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI MALZEMELERİ

Yoğurtlu mantı çorbasını hazırlamak için sadece 5 dakikaya ihtiyacınız oluyor. Üstelik yarım saat içerisinde hazırlanan bu çorba, kısa sürede içilebilir hale geliyor. Dört kişilik olan bu çorbanın kıvamını kendinize göre ayarlamanız da mümkün. İşte yoğurtlu mantı çorbası için gerekli olan malzemeler: 

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER


200 gram hazır mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

 

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Orta boy bir sıcak su koyun ve mantıları yumuşayana kadar haşlayın. Pişmelerine yakın haşlanmış nohutları da tencereye ekleyin.
Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışıma mantının sıcak suyundan azar azar ekleyip karıştırın. Ardından karışımı tencereye dökün ve bir iki defa karıştırıp, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sosu için bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, içine nane ekleyin, ocaktan alın.
Çorbaya son anda tuzunu ve sosu ekleyip ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri