01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hem gözü hem karnı doyuran lezzet: Renkli patates topları

Patatesle yapılacak pratik bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte karşınızda hem pratik hem lezzetli hem de göze hitap eden renkli patates topları tarifi....

Hem gözü hem karnı  doyuran lezzet: Renkli patates topları
A+ A-

 

Patatesle yapılan pratik tariflere hepimiz bayılıyoruz değil mi? Bugün sizlerle paylaşacağımız bu pratik tarifi hem günlerde hem çay saatlerinde gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız göze hitap ederken damaklarda lezzet şöleni yaşatan renkli patates topları tarifimizi veriyoruz...

RENKLİ PATATES TOPLARI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kırmızı lahana 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz

Patates toplarınızı damak zevkinize göre arzu ettiğiniz malzeme ile kaplayabilirsiniz.

RENKLİ PATATES TOPLARI NASIL YAPILIR?

Hem gözü hem karnı  doyuran lezzet: Renkli patates topları - Resim : 1

1) Patateslerinizin kabuğunu soyun ve kolay haşlanmaları için dörde bölün. Bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.

2) Geniş bir kabın içinde haşlanan patatesleri güzelce ezin. İçerisine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek tüm malzemeler homojen bir şekilde karışana kadar yoğurun.

3) Patateslerin hafif cıvık bir kıvamı olmalı. Bu konuda endişelenmeyin, biraz zaman geçtiğinde kıvamı sertleşecektir.

4) Havuçları ve mor lahanayı yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve ayrı kaselere koyun.

5) Patatesten cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak avcunuzun içinde yuvarlayın.

6) Patates toplarının birini havuca birini maydanoza bulayarak tamamı bitene kadar işlemi sürdürün.

7) Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun. Tarifimizi beğenirseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Son Dakika Haberleri Patates topları Renkli patates topları patates topları nasıl yapılır patates tarifleri patatesli taifler pratik tarifler gün tarifleri