22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hem sağlıklı hem de lezzetli! İşte gerçek tavuk göğsü tatlısı...

Tavuk göğsü genel olarak herkesin sevdiği bir tatlıdır. Bugün ise hem orijinal hem sağlıklı hem de çok lezzetli olan tarifini sizle paylaşacağız. Gerçek tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Hem sağlıklı hem de lezzetli! İşte gerçek tavuk göğsü tatlısı...
A+ A-

Gerçek tavuk göğsü tatlısında tavuk var mı diye soracaklar için tavuk göğsü tatlısı tahmin edilebileceği gibi tavuk göğsünden yapılan bir sütlü tatlıdır. Hem çok lezzetli hem de hafiftir. Bugün ise hem orijinal hem de sağlıklı olan versiyonunu sizle paylaşacağız. Peki tavuk göğsü tatlısına hangi malzemeler girer? İşte tüm malzemeleri ve gerçek tavuk göğsü tatlısı...

gerçek tavuk göğsü tatlısı

GERÇEK TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

MALZEMELER

  • Yarım parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hem sağlıklı hem de lezzetli! İşte gerçek tavuk göğsü tatlısı... - Resim : 2

HAZIRLANIŞI

  1. Tavuk göğsünü suda haşlayın. Haşlandıktan sonra çatal ya da mikser yardımıyla tel tel olacak şekilde ayırın. Sonrasında suda bekletin ki kokusu çıksın.
  2. Kokusu çıktıktan sonra bir tencereye tavuk göğsünü alın ve üzerine süt ekleyin. 10 dakika kaynatın.
  3. Pirinç unu ve mısır nişastasını başka bir kapta birleştirip üzerine bir miktar kaynayan sütten atın.
  4. Kıvamını açtıktan sonra bu karışımı da tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Tavuk göğsü macun kıvamına geldikten sonra tereyağını da içerisine atın ve kendi sıcaklığında erimesini sağlayın.
  6. Büyük bir borcama ya da ısıya dayanıklı kaselere karışımı döktükten sonra buzdolabında soğuttuktan sonra tüketin.

Son Dakika Haberleri tavuk göğsü tarifi orijinal tavuk göğsü tarifi tavuk göğsü kızartması sağlıklı tavuk göğsü borcamda tavuk göğsü