Hep aynı kurabiyeleri yapmaktan sıkılanlar dikkat! Evde 4 kaşık irmik varsa hemen bu tarifi deneyin...
Hep aynı kurabiyeleri yapmaktan sıkıldınız mı? O zaman evinizde 4 kaşık irmik varsa bu tarifimizi muhakkak denemelisiniz. İşte karşınızda şerbetli irmik kurabiyesi tarifi...
Sürekli aynı kurabiye tariflerini yapmaktan sıkıldıysanız bu haberimiz sizin için. Misafirlerinize çay saatlerinde gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz, lezzeti ile damak çatlatan, şerbeti ile ağızda dağılan mükemmel bir tarifle karşınızdayız. İşte şerbetli irmik kurabiyesi tarifi...
ŞERBETLİ İRMİK KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
Hamuru için:
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı irmik
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağı un
Üzeri için:
1/2 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
ŞERBETLİ İRMİK KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
Kurabiyenin şerbeti için öncelikle su ve şeker orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kurabiyenin hamuru için derin bir kapta yumurta, sıvı yağ, yoğurt, oda sıcaklığında tereyağı ve irmiği karıştırıp 5 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız harca pudra şekeri, kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her parçayı rulo şekline getirin. Hazırladığınız ruloları iki santimetre boyutunda kesin.
Bir tabağın içerisinde kurabiyeleri kaplamak için irmik ve haşhaşı harmanlayın.
Kurabiyeleri karışıma batırın ve her tarafını kapladığınıza emin olduktan sonra hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Kurabiyeleri 180 derecelik alt, üst ve fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin.
Soğuyan şerbeti kurabiyelerin üzerine gezdirin. Tüm şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun!