24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Her gören revani sanıyor! Şipşak 3 Kaşık tatlısı tarifi

Kolay ve lezzetli tatlı tarifleri arayanların ilk durağı olan 3 kaşık tatlısı, şipşak 3 kaşık ölçüleriyle lezzetinden söz ettiriyor. Görüntü olarak revaniye benzetilen 3 kaşık tatlısı, nefis lezzeti ile revaniden ayrılıyor. İşte şipşak 3 kaşık tatlısının tarifi...

Her gören revani sanıyor! Şipşak 3 Kaşık tatlısı tarifi

Şipşak 3 kaşık tatlısı, adından da anlaşılacağı üzere 3 ölçüyle yapılıyor. 3 kaşık tatlısının tam ölçüsü ve dayanılmaz lezzeti onu sofraların aranan lezzeti yapıyor. Revaniye olan benzerliğiyle şaşırtan şipşak 3 kaşık tatlısı, lezzeti ve görüntüsüyle revaniyi aratmıyor. İşte şipşak 3 kaşık tatlısının tarifi...

ŞİPŞAK 3 KAŞIK TATLISI

MALZEMELER

Her gören revani sanıyor! Şipşak 3 Kaşık tatlısı tarifi

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı süt
3 çay bardağı toz şeker (Şerbeti damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şekeri çırpın.
İrmik ,un, sıvı yağ ,kabartma tozu, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Kullanacağınız tepsiyi yağlayın ve kek harcını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirin.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti dökün.
Üzerini ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Tatlı tatlı tarifi Tatlı tarifleri