23 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Her kaşığı şifa saçıyor! Usta şeften lezzeti ile aslını aratmayan yalancı paça çorbası tarifi

Evde paça çorbası yapmak zor geliyorsa bu tarifimiz sizin için. Lezzeti ile aslını asla aratmayan yalancı paça çorbası iddia ediyoruz bu kış sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte karşınızda yalancı paça çorbası tarifi...

Her kaşığı şifa saçıyor! Usta şeften lezzeti ile aslını aratmayan yalancı paça çorbası tarifi

Uzmanlar kış aylarının gelmesi ile birlikte artan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı paça çorbası içilmesini tavsiye ediyor. Hem lezzeti hem de faydaları ile paça çorbası sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Ancak evde paça çorbası yapmak ne yazık ki kolay değil. Paça çorbasının damak çatlatan lezzetini evinde pratik bir şekilde sofralarına taşımak isteyenlere harika bir tarifimiz var. İşte karşınızda lezzeti ile gerçeğini aratmayan yalancı paça çorbası tarifi...

YALANCI PAÇA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı et suyu (Tavuk suyu veya kemik suyu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et (Kırmızı et yerine tavuk eti de tercih edebilirsiniz)
1 su bardağı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak (rendenmiş veya dövülmüş)
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

👉PÜF NOKTASI: Eğer hazırda et suyu yoksa, kuşbaşı doğranmış eti 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayın. Böylelikle hem et güzelce haşlanmış olacaktır hem de suyundan faydalanabilirsiniz.

YALANCI PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1) Et suyunu, suyu ve eti tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.

2) Derin bir kapta yoğurt, yumurta, un ve sarımsağı homojen bir karışım elde edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.

3) Tenceredeki sıcak et suyundan 2 kepçe alın ve yoğurtla hazırladığınız terbiyenin içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

4) Çorbanın terbiyesini kaynayan et suyuna yavaş yavaş dökün ve bir taraftan hızlıca karıştırın.

👉PÜF NOKTASI: Terbiyenin içine et suyundan eklemeniz ve karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave etmeniz yoğurdun kesilmesini önleyecektir.

5) Çorba 5 dakika kadar kaynadıktan sonra tuz, tereyağı, sirke ve limonu da ekleyip ocağın altını kapatın.

6) Dilerseniz servis ederken üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.

İşte yalancı paça çorbası hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri PAÇA ÇORBASI PAÇA ÇORBASI TARİFİ YALANCI PAÇA ÇORBASI YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ EVDE KOLAY PAÇA ÇORBASI