21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Her malzemeden sadece 1 kaşık koyun! Bu çorba vitamin deposu...

İftar için sofrasında değişiklik yapmak isteyenler, her malzemeden sadece 1 kaşık koyulan bu çorba tarifine bayılacak. İçerdiği tahıllarla adeta vitamin deposu görevi gören 5 kaşık çorbasının tarifini derledik.

Her malzemeden sadece 1 kaşık koyun! Bu çorba vitamin deposu...

İftar menüsü için pratik ve lezzetli bir çorba tarifi arayanlara özel, vitamin deposu 5 kaşık çorbası tarifini derledik. Her malzemeden sadece bir yemek kaşığı koyarak hazırlanan çorba, aynı zamanda tahıl deposu görevi de görüyor. İftar sofralarında mutlaka bulunması gereken 5 kaşık çorbası, içerdiği vitamin ve minerallerle dikkat çekiyor. İşte 5 kaşık çorbası tarifi...

5 KAŞIK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

Her malzemeden sadece 1 kaşık koyun! Bu çorba vitamin deposu...

1 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz

Terbiyesi için;

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Üzeri için

1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
Yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yıkayıp süzdüğümüz malzemeleri tencereye alıp üzerine tavuk suyu ve suyu ilave edip bakliyatlar yumuşayana kadar kaynamaya bırakalım.
Bu sırada terbiyesini hazırlayalım. Ayrı bir kasede yoğurt yumurta ve unu iyice karıştırıp kesilmemesi için, pişer çorbanın suyundan bir iki kepçe ilave edip karıştıralım.
Daha sonra çorbaya ilave edip, 3-5 dakika kaynamaya bırakalım.
Minik minik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda diri kalmayacak şekilde kavuralım.
Üzerine nane ekleyip çorbamızın üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun!

iftar