23 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Her şey için sirke kullanıyorsanız dikkat! Bu hastalıklara sebep oluyor…

Mutfakların vazgeçilmezi olan sirkenin fazla kullanılmasının sağlığınıza zarar verebileceğini biliyor musunuz? Hadi gelin, sirkenin aşırı tüketimine bağlı ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına birlikte göz atalım.

Her şey için sirke kullanıyorsanız dikkat! Bu hastalıklara sebep oluyor…

Mutfakların baş tacı sirkenin günde bir iki yemek kaşığı kadar kullanılması, özellikle salatalara ekstra lezzet katar. Üstelik sirkenin özellikle de ev yapımı ve organik olanlarının sağlığa faydaları da saymakla bitmez! Ancak sindirim sisteminden kolesterolü düşürmeye, kan şekerini dengelemekten iltihap önlemeye kadar pek çok faydası olan sirkenin aşırı tüketimi zarara da yol açabilir. İşte sirkenin zararları...

Her şey için sirke kullanıyorsanız dikkat! Bu hastalıklara sebep oluyor… - Resim : 1

AŞIRI SİRKE KULLANIMININ ZARARLARI

Mide sorunları

Sirke asidik yapıda bir sıvı olduğu için sirkenin doğrudan içilmesine bağlı mide yanması ve mide ekşimesi gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Daha öncesinde mide şikâyetleriniz varsa bu tip sorunların ortaya çıkması daha yüksek olasılıktır.

Yemek borusunun tahrişi

Sirkenin saf şekilde, suyla karıştırılmadan veya salata gibi bir gıdaya eklenmeden tüketilmesi asitli yapısı nedeniyle yemek borusunda yanmaya neden olabilir. Daha önce reflü benzeri şikâyetleriniz olduysa bu sorun daha sık görülür.

Her şey için sirke kullanıyorsanız dikkat! Bu hastalıklara sebep oluyor… - Resim : 2

Diş ve diş eti problemleri

Asidik bir sıvı olan sirkenin fazla miktarda tüketilmesi sonucunda hem dişlerde hem diş etlerinde hassasiyet meydana gelebilir.

Kan şekeri düşüklüğü

Sirkenin günde bir iki yemek kaşığını geçmeyecek miktarlarda tüketilmesi dokularda insülin duyarlılığını artırarak kan şekerini düşürür. Ancak bir iki yemek kaşığından fazla sirke kullanmak kan şekerinin normalden fazla düşmesine neden olabilir. Bunun sonucunda halsizlik, ellerde titreme ve terleme gibi kan şekerinin aşırı düşmesine bağlı belirtiler ortaya çıkabilir. Özellikle şeker hastalığınız bulunuyorsa ve bu sebeple ilaç kullanıyorsanız tükettiğiniz sirke miktarına dikkat etmelisiniz.

Alerji

Aşırı miktarda sirke kullanımı sonucunda ciltte kaşınma ve kızarıklıkla kendini gösteren alerjik reaksiyonlar yaşanabilir. Bu durum daha çok sirkenin ciltte ve saçlarda kullanılmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Eğer siz de cildiniz ve saçlarınız için sirke kullanıyorsanız sirkeyi doğrudan uygulamak yerine suyla karıştırarak kullanmayı deneyebilirsiniz.

Böbrek taşları

Gereğinden fazla sirke kullanımında sirkenin asitli yapısından kaynaklı böbreklerin yükü artabilir. Özellikle sürekli fazla miktarda sirke tüketiyorsanız böbreklerinizde taş oluşumu meydana gelebilir.

Potasyum düşüklüğü

Çok fazla sirke tüketimi kandaki potasyum miktarını azaltabilir. Potasyumun düşüklüğüne bağlı olarak halsizlik, yorgunluk ve kas ağrıları kendini gösterebilir. Daha öncesinde potasyum düşüklüğü bulunan biriyseniz bu sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz daha yüksektir.

Son Dakika Haberleri