Herkes el açması sanıyor! Tavada 15 dakikada hazırlanabiliyor…
Hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sebze, kıyma, peynir gibi pek çok malzemeyle hazırlanabilecek için hemen hemen her damak tadına hitap ediyor. Tatlı pişirmeye vakti olmayanlar için işte sadece 15 dakikada hazırlanabilen tava böreği tarifi...
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Hamur işlerini seviyorsanız ama vaktiniz yoksa bu tarif tam size göre. Kısa sürede hazırlanıp servis edilebilecek pratik bir tarif. Çıtır çıtır olan ve el açması tadında olan bu tarifi beklenmedik misafirlere, pazar kahvaltılarına ya da doğum günü partilerine hazırlayabilirsiniz. Bu herkesin daha fazlasını istemesini sağlayacak lezzetli bir tarif! İşte tava böreği tarifi...
Tava böreği için malzemeler
- 3 adet yufka
- Peynir (Bu tarifte kaşar, tulum peyniri, beyaz peynir ve lor gibi birçok farklı peynir türü kullanılabilir.)
- Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan gibi yeşil sebzeler
- 2 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Hazırlanması
- Sosu hazırlayarak başlayalım. Derin bir kapta süt, zeytinyağı ve baharatları birleştirin. Bir yumurtayı bir kaseye kırın. Malzemeler birleşene kadar çatalla iyice karıştırın.
- Büyük yapışmaz tavanın altını ve yanlarını iyice yağlayın. Hamurdan bir parça yuvarlayıp kalıba yerleştirin. Hamuru kenarları kalıba taşacak şekilde yerleştirin.
- Ellerinizi kullanarak hamuru rastgele çok küçük olmayan parçalara ayırın. Hazırladığınız sosa batırıp tavadaki hamurun üzerine yayın.
- Daha sonra kullanmak istediğiniz peyniri ince ince kıyıp hamurun üzerine yayın. Kalan yufkayı küçük parçalara bölüp sosa batırın ve peynirin üzerine eşit şekilde dağıtın. Peyniri hamurun son parçasının üzerine yerleştirin. Bu noktada en sevdiğiniz sebzeleri hamura ekleyebilirsiniz.
- Tava kenarlarından sarkan hamurların kenarlarını hamurun üzerine kapatın. Bu noktada hamurun tamamen kaplanması gerekir. Kalan sosu hamurun üzerine sürün. Ocağı kısık ateşe alıp hamuru pişirin.
- Ara sıra hamurun altını kontrol edin. Bitmiş hamuru ters çevirmek ve kalıba geri döndürmek için bir tabak veya kapak kullanın. Diğer tarafı da pişince hamuru kesme tahtasına aktarın.
- Bitmiş hamuru 5 dakika dinlendirin, ardından dilimleyip servis yapın. ekmek hamuru püf noktaları
Hamur pişerken tavanın üzerini kapatabilirsiniz. Bu, pastanın daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır. - Dilerseniz sucuk, sucuk, salam ya da patates gibi çeşitli dolguları da tercih edebilirsiniz. Bu noktada sosis, sosis, patates gibi malzemelerin hamura eklenmeden önce önceden pişirilmesi gerekir.