26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Herkes pastaneden aldığınızı sanacak! Pratik yalancı profiterol tarifi

Evde profiterol yapmak istiyorsunuz ancak hamurunu tutturamam, kreması istediğim gibi olmaz diye endişe mi ediyorsunuz? Hiç sorun değil! Bu tarif ile hem gerçeğe çok yakın hem de inanılmaz pratik bir şekilde profiterol yapabileceksiniz...

Herkes pastaneden aldığınızı sanacak! Pratik yalancı profiterol tarifi
A+ A-

Profiterol, her ne kadar bir Fransız tatlısı olsa da Türkiye'de hemen herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. Ağızda yumuşacık dağılan hamuru, lezzetli kreması ve yoğun çikolata sosu ile tatlı krizlerinin kurtarıcısı profiterolü yapmak ise biraz zahmetli. Eğer siz de evde profiterol yapmaya cesaret edemiyorsanız bu tarif kurtarıcınız olabilir. Yalnızca milföy hamuru kullanarak hazırlayacağınız profiterolü eminiz herkes çok beğenecek. Milföy hamuru ile yapılan tariflerin pratikliğinden zaten bahsetmeye gerek yok. İşte karşınızda şipşak hazırlayabileceğiniz ama lezzeti ile övgüleri toplayacağınız yalancı profiterol tarifi! 

YALANCI PROFİTEROL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 8-9 adet milföy hamuru
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket çikolata sos
  • 3,5 su bardağı süt (çikolata sosu pişirmek için)

YALANCI PROFİTEROL HAZIRLANIŞI - PÜF NOKTALARI

Herkes pastaneden aldığınızı sanacak! Pratik yalancı profiterol tarifi - Resim : 1

1- Tatlımızı hazırlamaya başlarken krem şanti ve bir çay bardağı sütü çırpın. Hazırlandığınız krem şantiyi dolapta soğumaya bırakın.

2- Her bir milföy hamurunu sekize bölün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırının orta rafında kızarana kadar pişirin.

3-  Tatlının muhallebisi için süt, un ve şekeri bir tencereye alın. Muhallebiyi kaynayana kadar karıştırın.

4- Muhallebi kıvam alıp kaynayınca vanilini ilave edip karıştırın ve ardından soğumaya bırakın.

5- Muhallebiniz soğuduktan sonra krem şantiyi ilave ederek mikserle yüksek devirde güzelce çırpın.

6- Milföylerin bir kısmını elinizle ufalayın ve servis kabınızın zeminine her yere eşit gelecek şekilde yayın.

7- Üzerine muhallebiyi gezdirerek düzleştirin.

8- Muhallebinin üzerine kare kare milföy dilimlerini düzgünce dizin.

9- Çikolata sosu tarifine göre yapın. Her yere eşit gelecek şekilde milföylerin üzerine çikolata sosu dökün.

İşte yalancı profiterolü yapmak bu kadar basit. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun...

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ PROFİTEROL TARİFİ LOKMALIK TATLI TARİFLERİ FARKLI TATLI TARİFLERİ HAFİF TATLI TARİFLERİ PRATİK TARİFLER YALANCI PROFİTEROL TARİFİ