23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Herkesin bayılarak yediği köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta tarifi...

Genellikle hazır paketlerde satılan köstebek pasta evde de kolay malzemeler ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Doğum günü ve özel günlerde lezzetli bir tatlı alternatifi olan köstebek pasta muzlu, çilekli ve sevdiğiniz meyvelerle hazırlanabiliyor. İşte, köstebek pasta nasıl yapılır?

Herkesin bayılarak yediği köstebek pasta nasıl yapılır? Köstebek pasta tarifi...
A+ A-

Köstebek pasta tarifi biraz zaman alan, yaratıcı ve gösterişli pasta tariflerinden biridir. Yapılışı zor şeklinde rivayetler olsa da aslında çok basittir. Yuvarlak ve kelepçeli bir kek kalıbında, kakaolu kabarık bir kek hazırlanır öncelikle. Kekin orta kısmı bir kaşık yardımıyla çıkartılır, ufalanarak toz haline getirilir. Orta kısımda kalan boşluk uzun ince muz dilimleriyle doldurulur. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz krema ile üzeri kümbet gibi kapatılır. Pastaya toprak görünümü verecek olan kek parçaları üzerine serpiştirilir. Bol meyveli, muzlu bu pasta, çay eşliğinde tatlı olarak dilim dilim yenilir. Evde hazırlanan en kolay pastalardan biridir.

Misafir oturmasına götürmelik, sevdiklerinizle paylaşmalık köstebek pasta tarifi geliyor. Afiyet olsun!

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İçi için:

3 adet muz
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

KÖSTEBEK PASTA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Hazırladığınız krema karışımına da muz ve damla çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Daha koyu kıvamlı bir krema elde etmek için dilerseniz muhallebi hazırlayabilir, içerisine krem şanti koyarak çırpabilirsiniz.

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Geniş bir kabın içerisine yumurtaları alın. Toz şekeri de üzerine ilave edin.

Krema kıvamını alana kadar güzelce çırpın.

Üzerine ayçiçek yağı ve yarım su bardağı sütü ilave ederek bir süre daha çırpın.

Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Un ve kakaoyu eleyerek harca ilave edin.

Spatula yardımıyla karıştırın.

Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Pastanın şantisini hazırlamak için; toz krem şantiyi bir kabın içine alın ve soğuk sütü ekleyin.

Birlikte güzelce çırpın.

Pişen keki fırından alın ve ılınması için beklettikten sonra kalıptan çıkartın.

Kekin üst kısmını bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde alın.

Üzerini düz bir hale getirin. Ardından bıçak yardımıyla çok derine girmeden, 4 parçaya bölün ve parçaları dikkatli bir şekilde çıkarın.

İç kısımlarını kaşık yardımıyla kenardan birkaç cm boşluk kalacak şekilde çıkarın.

Muzların kabuklarını soyun ve kekin tabanına dikkatli bir şekilde yerleştirin.

Ardından üzerini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.

Çıkardığınız kek içini rondodan geçirin.

Pastanızın üzerini bu keklerle kaplayın.

Buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri köstebek köstebek pasta pasta tarifi