22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 26°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Hiç yağ çekmiyor içi yumuşacık ve dışı çıtır oluyor! İşte kimsenin bilmediği susamlı pişi tarifi…

Hamur işi olmadan kahvaltıdan zevk alamayanlardan mısınız? Öyleyse tam yerine geldiniz! Puf puf kabaran, tadına doyamayacağınız susamlı pişiyi mutlaka denemelisiniz. Yediden yetmişe herkesin vazgeçilmezi olmaya aday pişi tarifini sizin için öğrendik.

Hiç yağ çekmiyor içi yumuşacık ve dışı çıtır oluyor! İşte kimsenin bilmediği susamlı pişi tarifi…

Özellikle ailecek yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pişi, evde kolayca yapılabilen tariflerden biri. Pişinin yapımı kolay gibi gözükse de lezzeti bir pişi yapmak için doğru tarifi bilmeniz gerekir. Şöyle içine yağ çekmeyen, dışı çıtır çıtır, içi yumuşak bir pişiye kim "Hayır!" diyebilir ki! O zaman sizi fazla bekletmeden bu özelliklere sahip susamlı pişi tarifine hemen geçelim.

Malzemeler

Hamuru yapmak için gereken malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Dışı için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı kadar susam
  • 2 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı

Hiç yağ çekmiyor içi yumuşacık ve dışı çıtır oluyor! İşte kimsenin bilmediği susamlı pişi tarifi… - Resim : 1

  • Derin bir yoğurma kabının içerisine un dışındaki hamur malzemelerini koyun ve mayanın çözünmesini sağlamak için iyice karıştırın.
  • Malzemeler iyice karıştıktan sonra unu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Karışımı ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanması için dinlendirin.
  • Hamuru eşit parçalara bölün ve beze hâline getirin.
  • Her bezenin üst kısmını önce süte daha sonra susama bulayın.
  • Buladığınız bezeleri tezgâhın üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
  • Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağını dökün ve yağı iyice kızdırın.
  • Açıp kenarda beklettiğiniz hamurları birer birer dikkatlice kızgın yağın içerisine bırakın. Bir seferde çok fazla pişi atmayın ki birbirine yapışmasın. Tencerenin büyüklüğüne göre hamurları ikişerli ya da üçerli atabilirsiniz.
  • Pişiler pişerken bir kaşık yardımıyla üzerlerine hızlıca kızgın yağ atın. Bu yöntem sayesinde pişileriniz daha fazla kabarır.
  • Pişilerin üzeri kabarınca yine kaşık yardımıyla diğer yüzünü çevirin.
  • Üzerine yağma atma işini bu yüze de uygulayın.
  • Her iki tarafı iyice kızaran pişileri bir servis tabağına alın ve sıcakken servis yapın. Afiyet olsun.
Son Dakika Haberleri PİŞİ susamlı pişi