Hüngür hüngür ağlayan pasta tarifi! Ağlayan Pasta'yı bir de böyle deneyin
Özel günlerinizin ve 5 çaylarınızın vazgeçilmezi olacak, akışkan kremalı bir tarifle geldik. Ağlayan pasta, yapımı meşakkatli olsa da oldukça lezzetli ve enfes bir tatlıdır. Şimdiden afiyet olsun.
Ağlayan pasta, tatlı dünyasının sevilen lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Herkesin damak zevkine hitap eden bu pasta, yumuşacık dokusu ve lezzetli kremasıyla dikkat çekiyor. İçindeki yoğun krema ile adeta gözyaşı döken bu pasta, özel günlerde veya misafirleriniz için mükemmel bir tercih olabilir. İşte sizin için derlediğimiz ağlayan pasta tarifi.
AĞLAYAN PASTA TARİFİ
MALZEMELER
SOSU İÇİN
1 paket hazır çikolatalı sos
2.5 su bardağı süt
KEKİ İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilin
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
KREMASI İÇİN
1.5 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
2.5 su bardağı sütün üzerine çikolata sosunu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp 2 dakika boyuca çırpın. Vanilin ve sütü de ekleyerek iyice köpüklenene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirerek karıştırın ve en yumurtalı karışımın üzerine ekleyin. İyice çırpın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişmeye bırakın.
Kreması için krem şantiyi çırpın ve kekin üzerine yayın. Çikolata sosunu da kekin üstüne döktüğünüzde, Ağlayan Pasta'nız hazır.
Afiyet olsun!
Kaynak: Dr. Oetker