01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İçi dolgulu İtalyan lokması: Bomboloni tarifi nasıl yapılır?

İçi yumuşacık bir çörek, dışı da çıtır çıtır bir lokmayı andıran İtalya’nın en sevilen tatlısı olan bomboloni tarifi.

İçi dolgulu İtalyan lokması: Bomboloni tarifi nasıl yapılır?
A+ A-

Bomboloni, İtalya'da çok sevilen, tadı hem donut hem de pişiye benzeyen enfes bir tatlı. İçi yumuşacık bir çörek, dışı da çıtır çıtır bir lokmayı andırıyor. İç dolgusunda da serbestsiniz. Dilerseniz şahane bir pastacı kremasıyla içini doldurabilir servis edebilirsiniz. Dilerseniz marmelatlardan destek alabilirsiniz. Çikolataya sos, fındık ya da fıstık ezmesi de çok yakışacaktır. Üzerini de çikolata ya da başka malzemelerle kaplayabilir, sade bırakabilir ya da pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış onu renklendirmek, lezzetlendirmek. Karşınızda evdeki malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz nefis mi nefis: Bomboloni tarifi!

 

BOMBOLONİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığıtoz şeker
6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
2 - 2,5 su bardağı un

İç dolgusu için:

1 büyük boy kase pastacı kreması

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ

BOMBOLONİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

İçerisine pastacı kreması, çikolata kreması, reçel, marmelat ya da dilediğiniz başka malzemeleri kullanabilirsiniz. Hamurunu kalın bırakmaya çok ince açmamaya da özen gösterin.

BOMBOLONİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaba aktarıp güzelce karıştırın.
Ardından üzerine önce yumutaları ekleyip güzelce çırpın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını da ilave ederek bir süre daha karıştırın. Ardından azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ardından hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru tezgaha aktarın. Hafif unlayarak hamurunuzu açın. Kalın bir şekilde bırakmaya özen gösterin, çok fazla açmayın. Ardından yuvarlak, dilediğiniz boyutlarda bir kalıp yardımıyla, çay tabağı ya da bardakla yuvarlaklar elde edin.
Yağı kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın. Yağını süzdürerek kağıt havlunun üzerine alın.
Pastacı kremanızı, çikolatalı kremanızı ya da mermalatınızı, kısacası kullanmak istediğiniz iç dolgu her neyse onu bir sıkma torbasına aktarın. Hamurlarınıza minik bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurun. Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edin.

BOMBOLONİ TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Dilerseniz üzerine pudra şekeri yerine toz şeker ve tarçın serperek de servis edebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri İtalyan lokması bomboloni