İçi sulu dışı çıtır oluyor! Hem de bu börek tarifi için yufkaya ihtiyacınız yok
Mutfakta az zamanınız mı var? Yeni bir lezzet mi arıyorsunuz? Yufkasız çıtır börek tarifimize mutlaka göz atın! Geleneksel hamur işlerinin lezzetini özlüyorsanız ama vaktiniz yoksa, pratik tarifler ve yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız bu börek tarifi tam size göre!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Bazen daha pratik ve zaman alan bir tarif hazırlamak isteyebilirsiniz. Yufka ve hamur olmadan hamur işi yapılamayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yufkasız börek, basit malzemelerle harika bir lezzet vaat ediyor. Bu tariflerin yapımı kolay ve lezzetlidir, o yüzden mutlaka deneyin!
Tavada Yufkasız Börek Tarifi
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Küçük küçük kesilmiş yarım kapya biber veya biraz sucuk
Hazırlanışı
- Öncelikle bir kapta süt, yumurta ve yağı karıştırıyoruz.
- Karışıma doğranmış maydanoz, kapya biber, sucuk ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
- 24-25 cm'lik bir kalıpta yağı ısıtın ve hamuru içine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
- Hamurun yanmasını önlemek için ısıyı azaltın ve ara sıra hamurun altını kontrol edin.
- Hamuru tamamen kızarana kadar kızartın, ardından ters çevirin ve diğer tarafının da pişmesini bekleyin.
- Çıtır çıtır olan börekleri dilimleyin ve bir tabağa koyun.
Peynirli Biber Böreği Tarifi
Malzemeler
- 8 adet kapya biber
- 500 gram lor peyniri
- 2 adet yumurta
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
- Panelemek için
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
Hazırlanışı
- Ocakta közlenen biberleri soyun ve bir kevgir içinde bekletin.
- Lorun üzerine dereotu, tuz, yumurta, maydanoz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kapya biberlerin içine dökün ve biberlerin kenarlarını iyice bastırarak kapatın.
- Biberleri önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp, kızartın.
- Daha sonra bu işlemi tekrarlayın. Ocağı açın, yağ ekleyin ve biberleri orta kızgın yağda kızartın.