01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İçinde kıyma yok ama tam bir protein deposu! Kıymasız sosyete köftesi tarifi...

Bu köfte kıymadan yapılmıyor ama içerisindeki malzemelerle tam bir protein deposuna dönüşüyor. Tadı ise kıyma ile yapılan köfte kadar lezzetli oluyor. İşte karşınızda kıymasız sosyete köftesi tarifi...

İçinde kıyma yok ama tam bir protein deposu! Kıymasız sosyete köftesi tarifi...

Bu köfteyi yapmak için kıyma kullanmanıza gerek yok! Ancak içerisine eklenen malzemeler etten katbekat fazla protein almanızı sağlayacak. Nohut, yeşil mercimek ve bulgur ile hazırlanan sosyete köftesinin tadına ise doyamayacaksınız. İşte karşınızda kıymasız sosyete köftesi tarifi...

SOSYETE KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet küçük boy kuru soğan
1 silme yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı köftelik bulgur
1/2su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1silme yemek kaşığı domates salçası

KIYMASIZ SOSYETE KÖFTESİ NASIL YAPILIR? 

1) Bulguru yıkayın ve derin bir kaba alın. Üzerine kaynar suyu dökün ve bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Bulgurun şişmesi için kabın ağzını kapatıp 10 dakika kadar beklemeye bırakın.

2) Bulgur suyu çekip şiştikten sonra üzerine yumurta, un, salça ve tuzu ilave edip kısır yaparmış gibi güzelce yoğurun. 

3) Ellerinizi ıslatıp hazırladığınız bulgurlu köfte harcından misketten daha büyük yuvarlaklar yapın.

4) Hazırladığınız köfteleri, kaynayan tuzlu suda yaklaşık olarak 15 dakika kadar haşlayın.

5) Köfteler haşlanırken, bir yandan kuru soğanı ince ince doğrayın ve az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından soğana salçayı ekleyip üzerine sarımsağı rendeleyin.

6) Salça iyice kavrulduktan sonra önceden haşladığınız nohut ve mercimeği ilave edin.

 7) Haşlanan köfteleri bir ilistir yardımıyla süzün. İçlerine hazırladığınız mercimek ve nohutlu karışımı ekleyerek iyice karıştırın.

8) Köfteleri bir servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. İnce ince doğradığınız maydanozla süsleyip servis edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri KÖFTE TARİFLERİ KIYMASIZ KÖFTE TARİFLERİ BULGURLU KÖFTE TARİFLERİ