01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İçine 1 kaşık eklerseniz nohut lokum gibi pişiyor ve asla gaz yapmıyor

Eğer bu ürünü bir kaşık eklerseniz nohut yemeği lokum kıvamında oluyor ve kesinlikle gaz yapmıyor. Evet, doğru duydunuz. Usta aşçıların yıllardır uyguladığı bu yöntem sayesinde siz de tam kıvamında nohut yemeği pişirebilirsiniz. İşte ayrıntılar...

İçine 1 kaşık eklerseniz nohut lokum gibi pişiyor ve asla gaz yapmıyor

Nohut pişmiyor, yumuşamıyor ya da yedikten sonra gaz yapıyor gibi problemleriniz varsa bu haberimiz sizin için. Usta aşçıların yıllardır kullandığı bu teknik ile nohut yemeği lokum kıvamında oluyor ve kesinlikle gaz yapmıyor. Bunun için nohudu ıslattığınız suya yalnızca bir kaşık o malzemeden eklemeniz yeterli. İşte o yöntemin püf noktaları ve lokum kıvamında nohut tarifi...

NOHUDUN ISLAMA SUYUNA KARBONAT EKLEMEK NE İŞE YARAR?

İçine 1 kaşık eklerseniz nohut lokum gibi pişiyor ve asla gaz yapmıyor - Resim : 1

Nohut, zor pişen bir bakliyat. Kolay pişmesi ve daha lezzetli olması için nohudun bir gece önceden mutlaka ıslatılası gerekiyor. Ancak buna rağmen bile nohut pişmiyor, taneleri sert kalabiliyor ve yumuşamıyor. Eğer siz de bu sorundan muzdaripseniz nohudun suyuna karbonat ekleyebilirsiniz.

Özellikle ithal olmayan, yerli nohut türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek. Zira karbonat, nohutların pişerken daha çabuk yumuşamasını sağlarken zarlarının çıkmasını sağlayarak pişirme süresini de kısaltacak. Ayrıca nohut yedikten sonra oluşan gaz probleminin de önüne geçecek.

LOKUM KIVAMINDA NOHUT İÇİN MALZEMELER 

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı nohut (önceden karbonatlı suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1çay kaşığı tuz

LOKUM KIVAMINDA ETLİ NOHUT NASIL YAPILIR?

İçine 1 kaşık eklerseniz nohut lokum gibi pişiyor ve asla gaz yapmıyor - Resim : 2

1) Dana etini yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edip orta ateşte 30-35 dakika kadar haşlayın.

2) Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı eti, bir kevgir yardımıyla tencereden çıkarın. Nohudun da haşlama suyunu süzün.

3) Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Yemeklik olarak doğradığınız soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Ardından domates ve biber salçasını ekleyin.

4) Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber ile lezzetlendirdiğiniz salçalı ve soğanlı sosa sıcak et suyunu ilave edin. Haşladığınız nohut ve dana etini de ekleyin.

5) Tüm malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabaklarına alın. Turşuyla birlikte sevdiklerinize ikram edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri NOHUT NOHUT YEMEĞİ YAPIMI NOHUT KOLAY PİŞİRME NOHUT GAZI NASIL ALINIR NOHUT GAZ YAPMASIN DİYE