26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İçine 3 yemek kaşığı eklerseniz böreğin çıtırtısı komşudan duyulacak! Hazır yufkayla el açması tadında börek tarifi

Hazır yufkayla yapacağınız bu böreğin kimse el açması olmadığına inanmayacak! İçine 3 yemek kaşığı ekleyeceğiniz o malzeme sayesinde böreğinizin çıtırtısı komşudan duyulacak. İşte hazır yufkayla el açması tadında börek tarifi...

İçine 3 yemek kaşığı eklerseniz böreğin çıtırtısı komşudan duyulacak! Hazır yufkayla el açması tadında börek tarifi
A+ A-

Hazır yufka ile yapılan böreklerin en büyük problemi çıtır çıtır olmaması. Ama her zaman da böreği el açması yapacak kadar zamanı bulamayabiliyoruz. Bugün sizlerle paylaşacağımız tarifimiz ile bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Hem de yalnızca o malzemeden 3 kaşık ekleyerek yaptığınız karışım sayesinde. İşte karşınızda hazır yufkayla yapacağınız el açması tadında börek tarifi!

PRATİK ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı süt

İç harcı için:

Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.

Üzeri için:

Yumurta sarısı, isteğe göre susam

PRATİK ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

İçine 3 yemek kaşığı eklerseniz böreğin çıtırtısı komşudan duyulacak! Hazır yufkayla el açması tadında börek tarifi - Resim : 1

1) Derin bir kapta sıvı yağ, un, sirke ve sütü güzelce karıştırın.

2) Tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin. Ardından hazırladığınız karışımdan 4 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine sürün.

3) İkinci yufkayı üzerine serin ve yine karşımdan aynı miktarda döküp sürün.

4) Hazırladığınız yufkayı 8 eşiş parçaya bölün. 

5) Tercihinize göre hazırladığınız harcı içine koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

6) Kalan 2 yufkayı da bu adımları takip ederek hazırlayın. Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.

7) Böreğin üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

8) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Şimdiden yapacak herkesin eline sağlık. Afiyet olsun! 

Tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bu tarifler de ilginizi çekebilir:

Son Dakika Haberleri BÖREK TARİFLERİ BÖREK ÇEŞİTLERİ YUFKADAN ÇITIR BÖREK ÇITIR BÖREK TARİF ÇITIR BÖREK TARİF PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİF PEYNİRLİ