26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İçine bir bardak ekleyin poğaça puf puf kabarıyor ve 7 gün bayatlamıyor!

İçine bir bardak o malzemeden eklediğinizde poğaça tam 7 gün boyunca bayatlamıyor. Evet, yanlış duymadınız! Bu tarif ile yaptığınız poğaça 7 gün boyunca bayatlamayacak ve fırından ilk çıktığı andaki tazeliğini koruyacak. İşte 7 gün bayatlamayan poğaça tarifinin ayrıntıları...

İçine bir bardak ekleyin poğaça puf puf kabarıyor ve 7 gün bayatlamıyor!

Bu poğaça hem puf puf kabarıyor hem de 7 gün bayatlamıyor. İşin sırrı ise içerisine eklenen bir bardak sodadan geçiyor. Farklı poğaça tariflerinde de uygulayabileceğiniz bu yöntem ile siz de yaptığınız hamur işlerinin asla bayatlamamasını sağlayabilirsiniz. İşte 7 gün bayatlamayan poğaça tarifi...

7 GÜN BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİNİN MALZEMELERİ

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe soda
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

7 GÜN BAYATLAMAYAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) İlk olarak yaş mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte eritin.

2) Eriyen karışımın içerisine; ayçiçek yağı, ılık süt, tuz, soda ve unu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

3) Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika kadar bekletin.

4)Bu esnada beyaz peyniri çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın ve karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan paylaştırın.

5)Elinizle yuvarlayıp kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları dizin. -Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Özel günlerde veya çay sohbetlerinde bayatlamayan poğaçayı tek sunmak istemiyorsanız, patatesli kek veya Rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyen herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!

Kaynak: olaymedya.com - lezzet.com / Derleyen: aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri bayatlamayan poğaça tarifi bayatlamayan poğaça 7 gün bayatlamayan poğaça puf puf kabaran poğaça