23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İçinizi serinletecek! Buz gibi soğuk baklava tarifi...

Yaz akşamlarında içinizi serinletecek soğuk baklava tarifi merak ediliyordu. Peki soğuk baklava nasıl yapılır? İşte buz gibi soğuk baklava tarifi...

İçinizi serinletecek! Buz gibi soğuk baklava tarifi...

Nisan ayında kendini iyiden iyiye gösteren yaz havası, kimi zaman oruç tutanları da zorlayabiliyor. Oruç sonrası iftar menüsünde yer alarak hem lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak, hem de serinletecek bir tatlı tarifi derledik. Hazırlanışı oldukça pratik olan soğuk baklava, iftar menünüzün en sevilen misafiri olacak. İşte soğuk baklava tarifi...

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER

Soğuk baklava hamuru için:

İçinizi serinletecek! Buz gibi soğuk baklava tarifi...

35 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
2 yemek kaşığı Antep fıstığı

Soğuk baklava şerbeti için:

500 gram krem şanti (sıvı halde, şekersiz)
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

Soğuk baklavanın üzeri için:

180 gram sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI

Tereyağını eritin, erirken üzerindeki beyaz köpükleri kaşıkla alın ve erime bitince süzgeçten başka bir kaba yağı süzün, beyazları kalmasın.
Şerbeti hazırlamak için sütü ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
İçine sıvı krem şanti ekleyip karıştırın ve buzdolabına koyup soğutun.
Tepsiyi yağlayın, baklavalık yufkayı her üç katta bir tereyağı ile yağlayarak 15. kata kadar gelin.
15. katta yarısına ceviz yarısına fıstık serpin. İri çekilmiş olmalılar, toz gibi olursa sütlü şerbeti çekince çamur gibi olur.
Ceviz ve fıstık serptikten sonra her üç katta bir yağlamak üzere 20 kat daha yufka serin, 35 katı tamamlayın.

İçinizi serinletecek! Buz gibi soğuk baklava tarifi...
Üzerine eritilmiş yağı gezdirin, kare dilimler kesin. Isınmış 170 derece fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın. Baklavayı soğutun, sıcak olmamalı.
Soğumuş baklavaya soğuk şerbetin yarısını gezdirip bekleyin. Korkmayın hepsini hızlıca çekecek, biraz çekince kalan şerbeti ekleyin.
Baklava şerbeti çekmeden üzeri daha sütlü ve ıslak iken çikolata serpin, çikolata yapışsın.
Tatlıyı en az üç saat ya da bir gece buzdolabında muhafaza edin, soğuk baklava iyice soğuduğunda servis edin.

baklava