19 Kasım 2024 Salı
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İftar sofraları imece ile lezzetleniyor

Bolu'da kooperatif çatısı altında bir araya gelen kadınların el birliğiyle taş fırında ve sacda pişirerek hazırladığı yöresel lezzetlerden "katmerli" ve kabaklı gözleme, sahur ve iftar sofralarında yer alacak.

İftar sofraları imece ile lezzetleniyor
A+ A-

Demirciler köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapan 49 kadının kurduğu Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlar, ramazanda tüketilecek yiyecekleri imece usulü hazırlıyor.

Kooperatif binasında buluşan köylü kadınlar, birlikte hamur açıyor, sacda pişiriyor. Kooperatif başkanı Emine Özdoğan, “Taş fırında patatesli, ekşi mayalı ekmeklerimizi yapıyoruz. Bolu'da belirli günlerde satıyoruz. Aynı zamanda katmerlilerimizi, kabaklı gözlemelerimizi, diğer yöresel ürünlerimizi yapıyoruz. Erişte, tarhana, reçel, hepsini evlerde yaptığımız usullerle yapıyoruz." diye konuştu. Köy sakini Sabriye Baran ise belirli zamanlarda bir araya gelerek ekmek yaptıklarını belirterek, "Kalabalık olunca daha iyi oluyor." dedi.

ZAFER GÖDER – AA
Bolu kooperatif sahur iftar