26 Aralık 2024 Perşembe
İstanbul 10°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İftara bugün ne pişirsem? 22 Mart 2024 iftar menüsü...

İftar sofralarını lezzetlendirmek isteyenler, kolay ve pratik iftar menüleri araştırıyordu. Hem kolay hem de lezzetli o menüyü sizin için derledik. İşte 22 Mart 2024 Cuma iftar menüsü...

İftara bugün ne pişirsem? 22 Mart 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının 12. gününde, oruç tutan herkes şimdiden iftar yemeklerini düşünmeye başladı. "İftarda ne pişirsem?" sorusu evlerden yükselmeye başladı. İftarda ne pişireceğini kara kara düşünenler, hem lezzetli hem de kolay hazırlanacak iftar menüleri araştırıyordu. Sizin için çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kadar lezzetiyle iftar sofrasındakilerin aklını başından alacak o menüyü hazırladık. İşte 22 Mart 2024 iftar menüsü...

22 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

LEBENİYE ÇORBASI (ANTEP USULÜ)

MALZEMELER

İftara bugün ne pişirsem? 22 Mart 2024 iftar menüsü...

2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
6 su bardağı su
Tuz

Köftesi için;

200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

HAZIRLANIŞI

Köftesi için verilen malzemeleri yoğurup misket şeklinde yuvarlıyoruz.
Aynı anda tencereye yıkanmış pirinçi alıp su ilave ederek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
Üzerine köfteleri ekleyip hafif kızartıyoruz.
Köfteler kizarınca naneyi ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
Çorbanın terbiyesi için yoğurdu,unu ve limon suyunu karıstiriyoruz.
Tenceredeki pirinçler yumuşayınca haşlanmış nohutları ekliyoruz.
Ardından çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeye ekleyip karıştırıyoruz.
Terbiyeyi çorbaya ekleyip durmadan karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak köfteleri de ekleyip biraz da bu şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HAVUÇLU TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER

İftara bugün ne pişirsem? 22 Mart 2024 iftar menüsü...

4 adet tavuk but ( isterseniz daha fazla kullanabilirsiniz)
2 adet havuç
1 adet soğan
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı yenibahar

HAZIRLANIŞI

İlk olarak butlar haşlanır ve sudan çıkartılarak kemiklerinden ayrılır.
Sonra tavaya alınarak üzerine karabiber ve yenibahar eklenir biraz kavrulur.Yağını isteğinize göre ekleyin.
Ayrı bir yerde yemeklik soğanları ince bir şekilde doğranarak tavada kavrulur üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar eklenir biraz da o şekilde kavrulur ve ocaktan alınır.
Pilavın pişecek tencerenin dibine önce tavuklar üzerine havuçlu karışım üzerine nohut en son olarak da suda bekletilmiş pirinç ilave edilir.
Haşladığımız tavuk suyundan ilave edilir ve tuzu da ayarlanarak tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir.
Pişen pilav dinlendikten sonra servis tabağına ters çevrilir. Afiyet olsun.

HAVUÇLU PANCAR TARATOR

MALZEMELER

İftara bugün ne pişirsem? 22 Mart 2024 iftar menüsü...

1 adet büyük boy pancar
1 adet orta boy havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;

1 kase susuz yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz
Üzerine;

5-6 tane ceviz
Sıvı yağ
Çok az toz kırmızı biber
1 tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI

Pancarı ve havucu soyun ,rendeleyin.
Sıvı yağ ile tavada 5-6 dk yumuşayana kadar soteleyin.
Tamamen soğuduktan sonra içine yoğurt ,sarımsak ve mayonezi ekleyip iyice karıştırın.
Yağda cevizleri hafif kızartıp üzerine ekleyin,çok az toz kırmızı biberle kavurun ve maydanoz ile süsleyerek servis edin.

HAŞHAŞLI REVANİ

MALZEMELER

İftara bugün ne pişirsem? 22 Mart 2024 iftar menüsü...

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için

Krem şanti
1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yumurtaları kıralım.
Üzerine şekeri ilave edelim ve çırpalım.
Daha sonra bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
Daha sonra borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım ve pişmeye bırakalım.
Tatlımız pişerken şerbeti kaynatalım ve soğutmaya bırakalım bir yandan krem şantiyi yapalım ve buzlukta 5 dk bekletelim.
Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti çekmesini bekleyelim.
Çektikten sonra üzerine krem şantiyi sürelim ve dolaba kaldıralım.
Bir saat sonra servis edebilirsiniz herkese şimdiden afiyet olsun.

iftar Ramazan