80 akademisyen tehditler karşısında aileyi konuşacak
II. Uluslararası Aile Sempozyumu, 'Küresel Tehditler Karşısında Aile' sloganıyla toplandı. Sempozyuma aile alanında çalışan 100’e yakın akademisyenin katılması dikkat çekti


İstanbul Aile Vakfı’nın çok sayıda üniversite ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği II. Uluslararası Aile Sempozyumu dün başladı. “Küresel Tehditler Karşısında Aile” üst başlığı ile yapılan sempozyuma aile alanında çalışan yerli ve yabancı 100’e yakın seçkin akademisyen katıldı.
Büyükelçi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da katılımcılar arasında yer aldı. İstanbul Aile Vakfı Başkanı Ali Rıza Arslan açış konuşmasında, “Sempozyumda, aile kurumunun öneminin farklı disiplinlerden bakış açısıyla, ülkemizden ve dünyadan bilim insanları ve alanında uzmanlar isimler tarafından sorunların ve beklentilerin gün yüzüne çıkartılması amaçlandı. Bu bağlamda aile kavramının karşı karşıya olduğu küresel tehditlere dikkat çekmek, neslin ve ailenin korunması konusunda bir farkındalık oluşturmak ve ailenin güçlendirilmesine yönelik adımlar atmak için bilimsel ve pratik sonuçlar hedeflendi.” dedi.
YOL HARİTASI
Bakan Yardımcısı Kıran da “Karışımıza bize ait olmayan bizim değerlerimize aykırı kavramlarla çıkmalarına kabul etmeyeceğiz. 85 milyon topyekün bir şekilde tartışmaları takip eden değil, yönlendiren değişimi takip eden değil yönlendiren bir ülke olmak durumundayız.” diye konuştu. Kıran 15 Mayıs haftasında ailenin güçlendirilmesine yönelik yol haritasının paylaşılacağını da söyledi.
21 OTURUM
Arslan, sempozyumun 15 ülke ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden oluşan 60 kişilik bilim kurulu, 20 kişilik düzenleme kurulu, 4 kişilik sekretarya ekibi ile 170 kişilik akademik ve profesyonel katılımcının destekleriyle yapıldığını söyledi. Sempozyum 12 Mayıs’ta sona erecek. Üç gün boyunca eş zamanlı olarak 3 büyük salonda 80 civarı akademisyen bildiri sunacak. Açılış ve kapanış oturumları ile birlikte 21 oturum yapılacak. 63 tebliğ sunulacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Aile kültürümüzün en mukaddes hazinesi, aile küresel tehdit altındaysa bunun nedenlerini araştırmalıyız. İstanbul Aile Vakıfı, bir arif duruş içinde. Sempozyum bize tehditlere karşı yapacaklarımız konusunda rehberlik edecek.” diyerek düzenleyicilere teşekkür etti.
Northern Illinois Üniversitesinde Aile Bilimleri alanında profesör Jane Rose Njue, “Küresel Tehditler Karşısında Ayakta Kalabilmek İçin Güçlü Aileler Tarafından Benimsenen Stratejiler” başlıklı bir sunum yapacak. Ayrıca, Endonezya, Arnavutluk, Makedonya, Pakistan, Hırvatistan, Hollanda, Bosna Hersek ve Cezayir’den de akademisyenler katıldı. Sempozyumda, göç, nüfus, nüfusun yaşlanması, dijital tehditler ve aile mahremiyeti, televizyonda ve internette eşcinsellik etkisi, boşanma ve ekonomik etkenler, çocuklar ve gençler için çevrimiçi güvenlik, modern çağda ebeveynlik, kadın istihdamı ve anneliğin sorumluluğu, İslam’da ahlak ve aile, transeksüel cerrahide sakatlanma gibi başlıklar gündeme geldi.
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.